Най-спокойните породи котки

Най-спокойните породи котки

Знаете ли, кои са най-спокойните породи котки?

Общуването с домашни любимци носи невероятна искреност в нашия живот, затова е важно да знаем какви породи котки има.

Какво друго може да се каже, че да се обясни факта, как толкова много хора имат пухкави домашни котки в домовете си?

Присъствието им, невинаги е добре за стопанина и за самото животно. Всяка порода има свои собствени характеристики, свой темперамент и характер. Ако те не съответстват на ритъма на живота на собственика, придобиването на сладкото коте може да създаде големи проблеми. Ето защо, ако искате да попълните семейството си с пухкав приятел, обърнете специално внимание на това обстоятелство. Помислете за ситуации, в които пространството на апартамента е малко, а собствениците държат на примерния и хигиеничен начин на живот. Именно за тях ще отговарят най-подобаващо спокойните породи котки.

Кои са тези породи котки?

  1. Рагдол

Прелестна котка с небесносини очи. Достига тегло от 4 до 6 кг в зряла възраст. Представителите на тази порода са прекрасни спътници, защото са много привързани към човек и буквално го следват по петите. Любимото забавление на котките от тази порода е легнат в колене на стопанина си и да мъркат сладко. Така те се наслаждават на необятната им дадена обич. Те не понасят самотата, така че са подходящи само за хора, които прекарват много време у дома или могат да вземат котката със себе си на екскурзия. Рагдол е изненадващо обичащо същество и почти никога не драска домакините, когато играят с него.

  1. Руска синя котка

Спокоен и сладък домашен любимец с характерен сиво-син цвят на козината. Той е подходящ за заети хора. И всичко това, защото е независим и често предпочита да бъде сам със себе си. Затова не си струва да се притеснявате, че животното е отегчено по време на вашето отсъствие от работа. Руската синя котка ще стане добър спътник не само за възрастни, но и за деца. Въпреки, че не се отличава по прекомерна привързаност.

Най-търпеливите породи котки

  1. Екзотични котки с къса коса

Те се разпознават лесно по сладкото им, леко сплескано лице. Тази особеност обаче е присъща на персийските котки. Не е случайно, защото е развъдена, чрез комбиниране гените на персийските и американските късокосмести котки. Резултатът е очарователни. Те са спокойни породи котки, които не се нуждаят от постоянно наблюдение. Лесно е да се грижите за тях благодарение на късата коса. Екзотиката е в това, че по нрав котката е много мирна, охотно си играе с деца и винаги ще бъде вярна и послушна на любимия си господар. Подобно на по-голямата част от представителите на своя вид, тези мацорани, обичат вниманието и любовта.

Най-добрите породи котки

  1. Сфинкс

Удивителна във всяко отношение котка, която е просто невъзможно да не бъде разпозната от пръв поглед. Това животно няма абсолютно никаква коса. Без да оставя, каквито и да било косми, тя напомня за представители на извънземни цивилизации. Обратно на това първо впечатление, ако се докоснем до това много контактно животно ще разберем, защо обича да седи и да се грижи за своя господар. Сфинксовете са доста търпеливи с детските шеги и с охота прощават малките закачки. Нещо повече, те обичат да играят с деца и дори с тези, които идват в къщата на гости. Така че, ако ви харесва необичайният вид на сфинкса, в неговото лице ще намерите истински приятел в продължение на дълги години.

  1. Мейн Кун

Не се бъркайте с впечатляващите размери на този домашен любимец. Мейн куните със своя гъвкав характер са една от най-големите породи домашни котки. В същото време са си градските жители. Отличават се със спокойствие, търпение към малки деца, лоялност към своя господар. Мейн Кун няма да имат нищо против, да останат от време на време в пълна изолация. Така за работещите хора, Мейн Куун е отлично решение. Отличават се със сладки пискюли по ушите и сериозна муцуна, точно като величествените големи диви братя.