Най-скъпите компании в света

Най-скъпите компании в света

Най-скъпите компании в света

Чудили ли, сте се кои са най-скъпите компании в света?

С непрекъснато нарастващия брой фирми и бизнеси, които се появяват се допринася корпоративния свят. За съвременното поколение, е доста трудно да следи за най-големите компании. Това е така, както по отношение на разходите, така и по отношение на персонал. От храна до лукс, тези компании се превърнаха в гиганти в света.

Ето 10-те най-ценни компании в света днес:

  1. Apple

Apple е най-ценната марка в света. Днес рядко може да се срещне някой, който да не е чувал за тази компания. Apple оглавява списъка с 10 най-ценни компании в света, стойността на марката е 104,3 милиарда долара.

  1. Microsoft

Второто място заема ИТ гигантът. Операционната система Windows остава водеща позиция на корпорацията, но дечицата на най-богатия човек в света Бил Гейтс продължават да завладява нови пазари: мобилни устройства и игри. Стойността на марката е: 56,7 милиарда долара.

  1. Кока-кола

Друга популярна компания, която се е превърнала в име на домакинство. Разбира се става дума за Coca Cola. Това е една от компаниите, станали толкова популярни на пазара си, че името й се е използвало взаимозаменяемо с термините сода и дори безалкохолни напитки. Със стойност на марката от 54,9 милиарда долара тя се превърна в най-голямата компания за напитки в света.

Най-скъпите компании в света

  1. IBM

Друг титан в света с технологичен подход е IBM или International Business Machines Corporation. Дори със стойност 50,7 милиарда долара има и такива, които дори не са чували за тази компания. Днес хардуерът и софтуерът на тази компания на компютрите се използват масово от хората по света.

  1. Google

От създаването си през 1998 г. Google постепенно се развива като търсачка. Със стойността си от 47,3 милиарда долара. Google се превърна в действително номер едно в Интернет.

  1. Макдоналдс

С толкова много хора, които посещават бързото хранене, не е изненадващо, че McDonald’s се превърна в една от десетте най-ценни компании в света, чиято стойност на марката е 39,4 долара.

Най-скъпите компании в света

  1. General Electric

От създаването на хладилници до електрическите крушки, General Electric има списък с прогнозна стойност на марката, която възлиза на 34,2 милиарда долара.

  1. Intel

Друго компютърно име, Intel се превърна в 30,9 милиарда долара компания.

  1. Samsung

Като най-големият конкурент на Apple в създаването на големи смартфони, Samsung изскочи до 10-те най-ценни компании в света със стойност на марката от 29,5 милиарда долара.

  1. Louis Vuitton

Впечатляващо, Louis Vuitton прави списъка с 10-те най-ценни компании в света, когато основният й продукт се състои от дизайнерски чанти и дрехи. Сега марката се оценява на 28,4 милиарда долара.

Разберете и кои са най-богатите градове в света.