Най-опасните градове в света, които е по-добре да не се посещават

най-опасните градове в света

В наши дни, почти всеки може да е навсякъде по света и да разгледа чудни места, но има списък с най-опасните градове в света, които е по-добре да не се посещават.

Местата, които преди изглеждаха недостъпни, сега са отворени за туристи. Някои от тях, обаче все още трябва да се избягват. От друга страна, дори най-опасните градове в света остават, отворени за посетителите си и сякаш подканят с: „Welcome“!

И все пак, ако решите да ги посетите, по-добре е да научите предварително за рисковете и да вземете всички необходими предпазни мерки.

Каракас, Венецуела

най-опасните градове в света

Столицата на Венецуела има проблем и той е свързан с трафика на наркотици. Градските власти вложиха всичките си сили в борбата, срещу уличните банди и въпреки това, не успяха да спрат безкрайния поток от кражби, грабежи и дори убийства. Всяко посещение в Каракас може да се превърне в трагедия. Така, дори правителството на страната съветва, туристите да се въздържат от посещения. За съжаление, не само столицата на Венецуела има висока степен на престъпност – повечето градове в страната са не по-малко опасни.

Какво още трябва да знаете за града:

Каракас е неофициално признат за световна столица на уличното изкуство. Повечето от стените и оградите на Каракас са станали платна за художници. Наред с това, цялото улично изкуство е абсолютно законно.

Благодарение на уникалната си архитектура, Централният университет в Каракас е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.

Жителите на Каракас по-често от други стават победители в световните конкурси за красота. Последният път короната отиде при Ивиан Саркос, през 2011 година.

Сиудад Хуарес, Мексико

Проблемите с наркотиците съществуват не само във Венецуела, но в цяла Южна Америка. Между другото, най-опасните градове в света, често са най-големите в страната. Така е и със Сиудад Хуарес. Той не е само един от най-големите мексикански градове, разположен почти на границата със САЩ. Но и „горд“ носител на титлата „Световна столица на убийствата“. Полицейските градове често си сътрудничат с местните банди за наркотици, така много престъпления в Сиудад Хуарес се пренебрегват от властите.

Какво още трябва да знаете за града:

Колкото и да е странно, Сиудад Хуарес е най-развиващият се град в Мексико. В него живеят повече от един милиона и половина души. Между другото, тук се отчита най-бързият прираст на населението в страната.

Един от най-големите увеселителни паркове в света е Western Playland. Казано на кратко „пътуване от града“.

Най-големият воден парк в света, също е тук – Wet N Wild Water world. Той се намира, само на тридесет километра от Сиудад Хуарес.

Кейптаун, Южна Африка

Високата престъпност в Кейптаун, може да се обясни с бедността и постоянните обществени вълнения. Въпреки това, много туристи са привлечени в Южна Америка, заради природните й красоти, дивата природа и други атракции. И все пак, Кейптаун може да донесе много неприятни изненади на небрежните пътници. Експертите не препоръчват да посещавате най-опасните градове в света. Кейп Таун е сред тях. Този град е най-добре да се избягва в периоди на слаба туристическа активност, за да се избягват райони с известност и да не се разхождате сами по улиците.

Какво още трябва да знаете за града:

Ботаническите градини Кирстенбош са признати за най-уникалните в света. В тях има стотици различни растения, които се култивират от местни експерти.

В центъра на Кейптаун е Малайският квартал. Десетки малки къщички от всички цветове на дъгата, крият много интересни истории.

Символът на града е известната Трапезна планина. През Средновековието, той е бил пътеводител за моряците, а сега е включен в списъка на 7-те нови чудеса на света.

Рио де Жанейро, Бразилия

Много бразилски градове имат проблеми с престъпността, а Рио де Жанейро далеч не е най-опасният от тях. Въпреки това, Рио е най-натоварената туристическа дестинация в страната, затова трябва да се обърне специално внимание на този конкретен град. Всъщност, наскоро нивото на престъпност стана много по-ниско. И все пак, ако сте се запътили натам, добре е да знаете, за многото райони на Рио де Жанейро, с които трябва да сте изключително внимателни, особено през нощта. Затова е добре да проучите 4 символа на Рио де Жанейро, които да посетите, а всичко останало е въпрос на предпазливостта ви по претъпканите плажове и курорти.

Какво още трябва да знаете за града:

Всички знаят за известните карнавали и статуята на Христос. Но за мнозина може да е изненада, че Рио бил столица на Португалия в продължение на 12 години. Това е единствената европейска столица в историята, която се е намирала извън Европа.

През 1950 г., тук се провежда най-големият футболен мач в историята. Играта между Бразилия и Уругвай се превърна в атракция за почти двеста хиляди зрители.

Тук е най-голямата в света гора в града. Florest la Tijuca. Тя заема, около 33 квадратни километра точно в центъра на Рио.

Гватемала

Гватемала става все по-популярна сред туристите всяка година. Тази страна е с богата история от карибския бряг. Тя, обаче не успя да избегне проблема с наркотрафика. Опитните пътешественици препоръчват да се насладите на красотите на страната, колкото се може по-далеч от столицата. В крайна сметка всички знаят, че такива най-опасни градове в света като Гватемала могат да донесат неприятни изненади. Наред с това главният град на Гватемала има високо ниво на убийства, улични грабежи, нападения в градския транспорт и кражби на автомобили. Всичко това е в списъка с престъпления – чести.

Какво още трябва да знаете за града:

Стотици филми и музикални клипове се снимат в околностите на столицата. Уникалната природа и ниските данъци правят тези места най-привлекателни за филмови продуценти.

През 1910 г. жителите на Гватемала Федерико Лийнгоф и Едуардо Кабаррус измислят незабавно кафе.

В центъра на столицата е действащият вулкан Пакая. Последният път, той изригна през 2015 година.