Мисли на основателите на Google

основателите на Google

Мисли на основателите на Google за това как да не се изгубите в съвременния свят

Една от основните мисли на основателите на Google гласи: „В свят, в който успехът е мярка за стойността на човешката личност и информационните потоци, а те могат да събарят стени, винаги се нуждаете от някакъв вид насока. Такава, би помогнала да стигнете до целта и да не загубите вяра в силите си!“

Никой не може да помогне по-добре от хората, които следват мечтата си и я осъществяват!

Едни от тези хора са основателите на най-търсената Google търсачка Лари Пейдж и Сергей Брин. Това са наистина звездни имена в света на високите технологии.

Какви са техните мисли за успеха, целите, нагласите и производителността, предлагаме ви да научите сега? За щастие, момчетата с охота споделят светогледа си и много от думите им се превърнаха в популярни цитати.

Основатели на Google, споделят за вас:

„Винаги давайте повече от очакваното“

Щедростта е една от чертите на успешния и ентусиазиран човек. Ако обичате работата си, няма да пестите. И това се отнася не само за финансовите средства, но и за възможностите, които може да предоставите на тези, които следват предвидения път с вас. Желанието винаги да правите повече, да давате повече от планираното, неизбежно ще ви отведе по пътя на благодарността. Така е възможно точно тези хора да станат ваша опора в трудни моменти и да искат да ви дадат повече от вас.

„Не трябва да бъдеш днес такъв, какъвто си бил вчера… Погледни назад и помисли тъжно, кажи си, колко хубаво беше тогава!“

Основателите на Google са убедени, че: нищо не е по-способно да убие инициативността и самочувствието от спомените от миналото. Добре ли беше или не много?! Невъзможно е да се върнете назад – всичко се е случило, както се е случило. Това е факт, който трябва да се приеме, за да не затънете в бездната на безсмислените съжаления. Така рискувате да станете мърморещ старец, който е способен само да си спомня младостта. По този начин, абсолютно не живее и не действа, тук и сега в съответствие с настоящите обстоятелства. Той ще остане завинаги в миналите обстоятелства. И това е правилният път към бездействие и съответно води до провал.

основателите на Google

Основатели на Google

„Управлението на голяма компания е изключително трудно. Стресът и вълнението са нещата, с които трябва да се борим. “

Това е еднакво вярно и за малка компания, и за всеки бизнес, който правите. Възникващите трудности са естествена част от неизбежната реалност. Опитът да ги заобиколиш ще доведе само до факта, че ще изразходваш силата и вниманието си за това, на което не можеш да повлияеш.

Друго нещо е как се справяме с възникналите проблеми. Някой ги решават веднага, други отлагат до по-късно, трети обаче се отказват. Ясно е, че първият вариант ще бъде най-продуктивен. Но, за да се използва активно, е необходимо да се разработят психологически методи за справяне със стреса и вълнението. Ако тези емоционални аспекти, станат доминиращи, рискувате да доведат до намаляване производителността и изгаряне – Бърнаут.

„Опитът е предимство, но понякога може да стане пречка!“

Ако ви се струва, че не сте достатъчно опитни в нещо, за да действате активно, опитайте се да захвърлите тези мисли настрана. За какво говорят основателите на Google. Опитът е важен, но не винаги! Имате предимство, което е характерно само за начинаещ – свеж, неподправен, непоставен печат на нещата. Именно той ви позволява да правите невероятни открития.

„Колкото по-често се опитвате, дори и неуспешно, толкова по-голяма е вероятността в крайна сметка да постигнете целта си!“

Критичното и дори цинично мислене, но изглежда най-правилно! Не само по въпросите за правене на бизнес, но и по въпросите за реализиране на себе си в живота. За да опитате отново и отново, имате нужда от сила и смелост. И дори до известна степен да мечтаете. Разбира се, рационалното зърно трябва да присъства на етапа от изпълнение на плана. Затова, се опитайте да помирите реалиста и романтиката. Повярвайте във възможността за невероятното, не спирайте и не се отказвайте. В крайна сметка, след хиляда опита, не може да знаете, каква ще бъде следващата ви стъпка – успешна или не. Трябва да не спирате да опитвате нови неща… Неща, за които мечтаете… И това до сетния ви дъх!