Любовта и раздялата

Любовта и раздялата

5 съвета за любовта и раздялата, над които е добре да помислиш

Съществува ли химера, която да ни държи в пен до края на дните ни или съвременната любов е нещо краткотрайно, както и всичко останали. Над този въпрос се спряхме, предвид множеството статистики, които сочат, че днес все повече двойки се разделят.

Оказва се, че както няма нищо вечно, така и любовта и взаимната привързаност са нещо мимолетно, но въпреки основното, което се забелязва на пръв поглед съществува и една тайна, скрита страна.

За нея специалистите психолози казват:

Сравненията

Спрете да сравняваш с минали връзки или да търсиш съвършенството. Няма съвършени неща, така, че забрави за това понятие и се отдай изцяло на настоящия момент.

Равносметката

Притегателната везна, която уви, всички ползваме. В нея поставяме минало и настояще. И ако в миналото се окаже, че с бившия сме имали много по-щастливи моменти, отколкото с настоящия мъж, който вече е и наш съпруг и баща на децата ни, то ясно е защо везната тегли в миналото. Обяснението на специалиста е защото тогава сме имали по-девически волен и свободен начин на живот. Живот, без ангажименти и тежки отговорности, без домакински задължения и най-вече някоя и друга годинка по-малко.

Оцени сам какво имаш и какво търсиш

Нито психотерапевта, нито бившия, нито настоящия мъж могат да ти кажат, какво да правиш с живота си. Ти си това, което управлява роля и е време да сложиш окончателно Край или да се върнеш завинаги при него. Помисли обаче за жертвите, защото ако има и деца, то те ще са потърпевши в случая.

Нищо и никога не е сигурно

Помисли над това, че превратностите на съдбата са навсякъде около нас и най-интересното е, че не можем да ги видим. Тогава специалистите съветват да се насочим в сигурната почва под краката си. Да опитаме там, да построим свой „дом“ и ако не се получи да търсим нови хоризонти. Тогава поне с чиста съвест може да кажем, че всичко е опитано.

Безоблачност няма

И никога не е имало. Щом става дума за човешко взаимоотношения добре е да помниш, че и в най-влюбеното и щастливо семейство има скандали, препирни и недоразумения. Често напасването на характери изисква няколко години. Едва тогава нещата потръгват. Това е често явление при двойките, които не се познават.

Като завършек нека добавим и факта от това, че най-добрият начин да променим другия е като променим самите себе си.

Истината е, че когато обичаме някого, никога не спираме тази любов, дори след раздялата. Тя остава да тлее някъде в дълбините на душата и само напомня за грешките в миналото. Последните ни карат по-малко да съжаляване и повече да ценим настоящето.