Лаврак на фурна с орехова коричка

Лаврак на фурна с орехова коричка

Рецепта за Лаврак на фурна с орехова коричка

За да приготвите лаврак на фурна сме ви подготвили малко повече инфо.

Лавракът е морска риба, която понякога навлиза и в сладководните води на реките. Разпространен е в Алжир, Албания, България, Босна и Херцеговина, Белгия, Великобритания, Гибралтар, Германия, Гърнси, Гърция, Грузия, Джърси, Дания, Египет, Италия, Израел, Испания, Ирландия, Кипър, Ливан, Либия, Монако, Мароко, Ман, Норвегия, Нидерландия, Португалия, Палестина, Русия, Румъния, Сирия, Сърбия, Словения, Турция, Тунис, Украйна, Франция, Фарьорски острови, Хърватия, Швеция и Черна гора.

В различните средиземноморски страни лавракът е развъждан и в отворени клетки в морето, и в затворени помещения (басейн). Храни се основно с друга риба. Няма разлика във вкуса на лаврак живял в морето и такъв от развъдник.

Лаврак на фурна с орехова коричка

Сега, за да си приготвите лаврак по вкусна рецепта, за вас сме приготвили следните.

Необходими продукти за 4 порции Лаврак на фурна:

– 2 средно големи лаврака;

– 1 глава лук;

– 1 домат;

– 1 лимон;

– 2 с.л. счукани орехови ядки;

– 5-6 стръка магданоз;

– 1 с.л. маслиаово масло;

– сол и черен пипер на вкус;

– маслиново масло за поръсване на филетата.

Лаврак на фурна с орехова коричка

Начин на приготвяне на Лаврак на фурна с орехова коричка:

Рибите се филетират, лукът се нарязва на ситно и се задушава в маслиново масло с малко вода. Добавят се сол и черен пипер, орехите и половината от наситнения магданоз. Филетата се покриват със сместа и се намазват с маслиновото масло, след което се покриват с резени домат и лимон. Поръсват се с останалия магданоз и се увиват във фолио. Поставят се в тава с малко вода и се пекат около 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Време за приготвяне:

Над 60 минути!