Къса коса легендата за нея

Къса коса

Искате къса коса?

Научете легендата за Къса коса …

Нека се върнем, години и хилядолетия назад, когато преди Христа в 246 и до 222 г. в Египет властвал Птолемей III Евергет от елинската династия. Неговото царуване е известно с много неща, но се свързва и с появата на къса коса като прическа за жените.

Легендата разказва, как Птолемей бил женен за прекрасната дългокоска Береника. Един път, когато той се отправил на тежка борба, в която края на войната не бил ясен, неговата съпруга била много притеснена.

Дълго го чакала, а когато един ден се завърнал невредим, тя отрязала своите разкошни и дълги почти до земята коси… Занесла ги в храма на Афродита, в знак на жертва, за милосърдието й.

За Береника, по-велико от това, че богинята дарила съпруга и с победа над асирийците нямало и затова да жертва косите си било. Това било в знак на велика признателност. Птолемей не оценил и не разбрал жена си и яростно се разгневил. За да потуши злобата нараснала в тиранина, астролога Конон му обяснил, че на небето е изгряло ново съзвездие. То било пратено от боговете в знак на признателността и приетата от Береника жертва.

Късата коса и легендата за нея

Днес се смята, че това съзвездие, което съдържа 42 звезди все още се намира там, въпреки, че е значително по-отдалечено от всички останали 250 светлини от Земята. В случай, че намирате поне малко истина в твърдението на жреца. Може при ясно небе да погледнете нагоре, където блещукат милиони светлинки. Може там да потърсите онези, които под форма на вълни на коса представят легендата. Тя е за появата на късата коса като прическа за жените.

Днес не е странно дамите да носят и много къси коси. Прически тил „мъжки фасон“ се менят често, но винаги са така завладяващи и подтикващи и най-страстните привърженички на дългата коса, да се замислят.

Късата коса – истината за нея

Истината е, че за всяка втора дама, независимо дали има дълги коси или къса прическа, рано или късно настъпват моменти, в които просто и „дотяга“. Тогава точно, се прокрадва и онова въпросче:

„Дали да не сменя имиджа“. Факт е, че за дългата коса е нужно време и постоянна грижа. Късата прическа не пада по-долу по отношение на поддръжка. Последното, с пълна сила важи за нуждата от периодични подстригвания.

Ето и топ 10 наична да върнем блясъка в скучната прическа.