Колко типа любов съществуват

любов

Питали ли, сте се колко типа любов има?

Ученическа любов, първото влюбване, при което ви се подкосиха краката, голямата и пламенна любов – всичко това са неща, през които всеки от нас преминава и така разбираме колко много типа любов съществуват.

Ето и 3 от най-често случващите се моменти, в които всеки може да се влюби:

Първата любов

Това е усещането, което наричаме „пеперуди в стомаха“. По време на нея, изпитващият има чувство за прилив на сили, умопомрачение и топлина. Влюбването при нея ни кара да сложим розови очила и дори да идеализираме обекта на желанията си. Тази любов може да се претвори в два момента.

Единият е „отрезняване“, при което в даден момент сами осъзнаваме, че обекта, в който сме се влюбили е реален човек. Във вторият случаи, чувствата могат да преминат в друг етап на развитие, но много по-трайни и сериозни.

Специалистите тълкуват раздялата след първата любов като етап, при които на подсъзнателно ниво, мозъкът ни възпроизвежда дадени картини и моменти наново. Има и хора, които не могат да се освободят от това усещане и остават в негов плен завинаги. Това пречи и на бъдещите им връзки, защото ги кара да се страхуват от нов неуспех. За тези, които съумеят да съхранят първата любов, тя може да се превърне в Голямата любов, а има нужда от преоткриване, сила и дълбочина на чувствата.

Любов от пръв поглед

Питате ли се как да я откриете?! Не го мислете, тя сама ще ви го покаже. В тази любов се изостря усещането, че сме срещнали обекта, който цял живот сме търсили. Тук, страстта е изпепеляваща, а загубата на идентичност типична за изпитващият я.

Според психолозите, тази любов се активира от подсъзнателни механизми. Такива може да са аромат, човек, случка, място, а усещането, че сме харесали някого може да се крие в усмивката, говора, телосложението, цвета на очите, начина, по които жестикулира и т.н.

Усещанията се смесват, докато в даден етап осъзнаем, че сме намерили онова, което сме търсили. Любовта от пръв поглед може да премине в Голямата любов, но може да остане такава само в нашата представа. В случай, че се изолираме и не покажем на човека, обекта на нашите желания, че си падаме по него, то тази любов може да остане само неосъществен блян.

Голямата любов

Специалистите наричат това състояние „своеобразно емоционално, физическо и духовно споделяне“. Два живота в едно, които не се притесняват от близост и нямат опасения, че ще бъдат наранени.

Голямата любов единствено преминава през етапа на страстта, силните чувства, обичта, уважението и взаимността.

Психолозите още съветват, когато бъде открита тази любов да държим рутината далеч от нея. Цветя, сърца, вино и много кич за Свети Валентин ще свършат чудесна работа.

Голямата любов може да настъпи единствено на зрял етап от живота и винаги зад нея стои богат житейски опит. По мнението на специалистите, тези, които не са я изпитали до момента, страдат от липса на его, а това ги кара да смятат, че ще се обезличат, ако допуснат някой близо до себе си.