Коледна украса за елха

Коледна елха

Как да украсим коледно дърво за Нова година

При подготовка за празниците, всяко нещо има значение. Украсата за коледното дърво е отделен елемент, който създава истинско празнично настроение.

Може да украсите коледната елха в различни стилове, без да се ограничавате във фантазията. Най-важното е да получите естетическа картина.

Предлагаме ви няколко варианта как да украсите едно вечнозелено дърво и по този начин да създадете специално настроение.

Коледна украса за елха

„Коледна украса от детството“

Играчките за коледно дърво, останали от нашите майки и баби са популярни. Сега е трудно да се намерят такива бижута, но ако се разходите до тавана, може да се съберете някоя и друга коледна украса. Коледното дърво ще се превърне уникално. Така в реално време ще може сами да се потопите в атмосферата на безгрижното детство и много приятни спомени.

Коледна украса за елха

„Вкусно коледно дръвче“

Може да украсите коледната елха с плодове и сладки, обвити в оригинални блестящи бонбони. Плодовете е по-добре да са твърди: портокали, мандарини, ябълки, круши, сливи. Сладките да са покрити с шоколади, мармалад, орехи, бисквити. Тук може да научите и рецепти за коледни курабийки за елхата.

Коледна украса за елха

„Горска красота“

За интериора ще ви трябват: играчки, хартиени птици или други в готов вид, телчета, клонки с червени плодове, тънки клони, сребърна боя за боядисване – всичко това може да се купи във всеки магазин по левче. Птиците ще трябва да седят по клоните. От клонките с плодове ще трябва да направите няколко венци и да ги украсите като коледното дърво. Спрей боята ще служи, за да напръскате тънките клони, а след това да ги прикачите красиво към коледната елха.

Всичко се превръща в приказка!

Коледна украса за елха

„A la „naturel““ или от природата!

Почитателите на органични и естествени неща със сигурност ще оценят идеята за декорация на коледно дърво в еко стил. Украсата може да бъде купена в специализиран магазин. Може да направите и сами. Всичко може да е от плодове, като най-красиви ще са изсушените. Например, царевица, парчета от цитрусови плодове, парчета сушени ябълки, канелени пръчки, червени пипер на шушулки, дива роза и т.н. Щом облечете едно коледно дърво по този начин, може да добавите малки птици, наподобяващи истински, препарирани (такива също се срещат лесно по магазините за сувенири). Така елхата ви ще е екологична и естествена като в природата.