Кои авточасти – оригинални или аналогови?

Кои авточасти да изберете

Съвети за шофьорство: какви авточасти да предпочитате – оригинални или аналогови?

Автомобилът е превозно средство, което е наложило повишени изисквания за безопасност, в това число избор на авточасти.

От него може да зависи човешкият живот, както и експлоатационната годност на МПС-то. Ето защо, в процес на създаване на резервни части, трябва да предприемете съвещание. Най-често срещаната дилема на всеки собственик на кола е избор между оригиналния или еквивалент за авточасти.

Разлика между оригиналните и резервни авточасти

Истински – оригиналната резервна част се произвежда от самия автомобилен завод или от предприятието, което е подложено на строителен контрол. Най-често се изработи с фирмено оборудване и е абсолютно строго съобразено с технологията с абсолютен качествен контрол.

Ето, защо перфектно съответства на определената марка автомобил или неговата специфична модификация. Възможно е да се разграничат, при спазване на опасността, която се определя от централата, а от друга страна, до размера и размера на цената.

Аналогът отвън може да се различава от оригинала. В идеалния случай това трябва да бъде точно копие от него. Произвежда се във фабрика на трета компания. В някои случаи тези части се произвеждат от предприятия, които са получили официален заповед от производителите, които произвеждат оригинални части.

В такава ситуация, една партия се изпраща на клиента, а другата се опакова и продава под собствената си марка, но като копие. Тук естествено важният въпрос е, ако е необходимо технология да бъде спазвана и има алтернативен контрол.

Какви автомобилни части да изберете: оригинални или аналогови

  • Оригиналът означава най-доброто?

Общественото мнение се казва: резервната част, директно от завода на производителя в автомобила, има неофициално качество, но и струва скъпо. Как стоят нещата в действителност? Цената наистина ще бъде по-висока.

Някои автомобили имат няколко модификации, подробности, които трябва да се различават. Покупката на оригинала при този случай е пълна доверие в отсъствието на грешка.

Консумативите, произведени под егидата на всеки, се подчиняват на същия ред контрол върху качеството, както останалите продукти, които са получили сертификати. Те имат гарантирана надеждност и дълготрайност. Те имат и значителни разходи.

Съветите се съчетават съвместимо и предимства, описани по-горе, такава част се характеризират с използване на най-дългия експлоатационен живот.

Какви са привлекателните аналози?

Резервни части за автомобили – Продуктите на по-малко известни компании са по-евтини. Те позволиват да не се плаща надплащане за марката.

Ако се спомене за части, произведени по лиценз за фабрика за автомобили, но които са достигнали до край на потребител под друга марка, дават добър шанс за покупка на качествен продукт за по-малко пари. За да разберете дали това е така, е необходимо да се уведомят за производител, както и за тази фирма, която да направи това нещо и да я опази – понякога се прави различни фирми.

Качеството на копие е в пряк вид от производителите и неговата репутация, така че трябва да слушате отзиви. Не всеки от тях е достоен конкурент на своя прототип. Не се страхувате от не-оригинални неща, най-важното е да избирате разумно.

Безспорно предимство на аналогови авточасти е, че може да бъде избран за автомобили, които вече са преустановени. В други случаи, когато не е необходимо да се закупите оригинал.

Важни критерии за подбор на авточасти

Докато колата е в гаранционна услуга, сервизният център ще ви предложи първоначални резервни части, като се има предвид, че това е условие. Прибагването до други варианти в тази ситуация просто не е препоръчително. Не е задължително да обслужвате машината с „неоригинални“ части, преди изтичане на гаранционния срок. Това води до риск от повреда на сервизния център на дилъра и задължения.

Ако вашият автомобил не е в сила за гаранционно обслужване, може да решите кои резервни части са подходящи за вас. След като се вземе решение, не се забравя, че може да се стигне до загуба на пари и да се даде предимство на най-добрите и по-надеждни аналогови части.

Ако се въвеждат най-важните части на автомобила, се препоръчва да се прибегне до покупка на оригинални продукти или продукти от признати производители, които произвеждат по поръчка за автомобилни производители. Ремонтиране на системите, синхронизация, спиране, управление със твърде важни елементи.

Не забравяйте, че крайният избор е ваш. Ако се интересувате от разходите на автомобила в наши дниАко не сте сигурни, какви авточасти да избирате, не се колебаете да се консултирате със специалист по индивидуални съвети.