Когато правиш избор без доза съмнение

Избор без доза съмнение

Избор без доза съмнение

Много хора смятат, че пътя към успеха и правилно взетия избор без доза съмнение са само за смелите. И до някъде са прави…

Не са нужни нито магически предмети, нито стъклени кълба на оракули, за да имате на ваша страна успеха и за да може да правите сами верния избор. Достатъчно е да спазвате някои инструкции, за да сте сигурни, че във всяка една ситуация постъпвате правилно.

Инстинктът има значение

Oпределено за малките неща в магазина ще мислите рационално, но когато стане дума за голяма инвестиция трябва да се доверите и на интуицията. И все пак притеглете плюсовете и минусите и действайте.

Вземайте решенията рано сутрин

Утрото е по-мъдро от нощта, така саказали старите хора. Учените също са стигнали до заключение, че правилният изход се крие в алтернативите, а те са най-ясни рано сутрин.

„Бързата кучка, слепи ги „ражда“

Едва ли е най-удачния момент да се хвърлите в голяма промяна, когато не сте взели решение за друг избор. Казано с други думи, ако сте ядосана на майсторите у дома, или на гаджето не ходете на фризьор, за да се поострижете. Опънатите нерви няма да позволят да се почувствате добре с по-къса коса, а дълго след този абсцес може да съжалявате.

Когато сме на кръстопът за избор без съмнение

Избирайте подходящата среда

Колкото повече тези умувате по даден казус, толкова повече алтернативи се откриват пред вас. Дори да не вземете под внимание чуждото мнение, добре е то да е от хора, на които гласувате доверие.

Не споделяйте с всеки

Преди да се допитате, до които и да било, задайте си въпроса, наистина ли е това човека, който може да даде точния съвет.

Какви ще са последиците

Винаги, преди да кажете ‚да“ или „не“ категорично, помислете на ум. Някои решения могат да се вземат за част от секундата, но след време да имат пагубни последици. Ако се съгласите да правите секс без предпазни мерки, например не поемате ли огромен риск за бъдещето си?! Ако сега си признаете за изневярата на приятеля, очиствате съвета си за минали грешки, но рискувате да ви зарежат.

Избор без доза съмнение

Съдбата няма пръст в това

Не мислете, че всичко в тоя живот е предначертано. Вземете нещата в свои ръце и се доверявайте на избора си. Ако искаш да узнаеш за Оцеляване в различни ситуации, последвай линка.

Манипулатор – бягай далеч!

Някой, някога беше казал: „В този свят хората се делят на две групи – едната са групата на манипулаторите, а другата на манипулираните. Ако и във вашия живот преобладават първите, а вие сте от вторите, то дистанцирайте се и вместо да тропате с крак, приемете ги за част от интериора, който дори не забелязвате.

Ако искаш да отидеш бъдещето, забрави за миналото

Не се осланяйте единствено на досегашен опи във вземане на решения за бъдещето. Вярно е, че човек се учи от грешките си, но динамичният свят, в който живее така еволюира, че ако стратегията ти от преди 5 години е работила, сега нямаш гарант, да не сбърка. Щом започваш ново начало опитай с нови стъпки.