Как ни влияе киселинната храна

киселинната храна

Знаете ли, как ни влияе киселинната храна?

Умеете ли да алкализирате организма си от киселинната храна? Познавате ли, кои храни са алкални и кои киселинни? Ако вече сте научили за бактериите, вирусите, гъбичките и паразитите, които населяват човешкото тяло, то навярно вече знаете, че те могат да бъдат много опасни за организма, когато средата, в която живеят, се вкисели.

Това се случва, когато употребяваме киселинни продукти, особено с високо съдържание на глюкоза. По този начин ги храним, а в резултат те започват неконтролирано да растат и да се размножават.

Тази популация се храни и хранителните вещества не стигат до нашия мозък и тъй като той контролира всичките функции“ в организма, настъпват сривове във функционирането му.

Затова чувстваме изпитваме необходимост да хапнем нещо сладко, а да заредим организма си с глюкоза. Така се получава един омагьосан кръг. В организма постъпва нова порция захар, която храни гъбичките, бактериите и паразитите, които се размножават.

За да изведе токсините от организма, черният дроб ги преработва, но все по-трудно се справя с отпадъците от жизнената дейност на бактериите, гъбичките и вирусите, които се натрупват и съсипват телата ни.

Отровеният организъм получава нервозност, депресия, раздразнителност, главоболие, ставни болки, възпаления на дихателните пътища, синузити, нарушения във функционирането на жлезите с вътрешна секреция и менструалния цикъл.

Известно е, че киселинният показател РН е характерна черта на раковите, сърдечните болести, мозъчните заболявания, болестите на бъбреците, възпалителните процеси и белодробните заболявания.

За да забавим стареенето и да върнем здравето си, е необходимо да възстановим организма от вредите, нанесени от вкисляването. Това става с помощта на алкализираща храна. Балансираната РН-среда осигурява нормалното протичане на метаболитните процеси в него, помага му да се справи с болестите.

Здравият организъм съдържа запас от алкални вещества, които използва при необходимост.

Как да се справим с повишената киселинност?

Необходимо е да се пие повече чиста вода — 30 мл на един килограм тегло на да избягваме киселинна храна.

Да избягваме киселинна храна:

Това са: месо, риба, птици, киселомлечни продукти, мляко, сирене рокфор, извара, яйца; Съдържащи захари продукти — сладка, мармалади, компоти, шоколад, торти, бонбони; Изделия от пшенично брашно; Алкохол и газирани напитки — газираните напитки са най-киселинният продукт с рН= 2.47-3.1 (изпиваш една чаша газирано и губиш част от калция от костите си); какао, кафе, черен чай, растителни масла; Оцети, сосове, майонези; кисело зеле, кестени, кашу; фъстъчено масло, миди, полиран ориз и др.

Силно алкално въздействие в организма имат салатите

Такива са: от цвекло, краставици, чушки, моркови, ряпа, особено черна ряпа, зеле, магданоз, копър, спанак, грах, фасул, тиквички, гъби, авокадо. Доматите имат киселинен ефект (един от малкото зеленчуци с такъв ефект). Всички останали плодове и зеленчуци имат алкализиращ ефект. С такова действие са и елдата, овесът, ръжта, ядките, медът, козето мляко, ментата, пшеничните кълнове, зеленчуковите сокове, растителният бульон, растителният желатин, лимец, слънчогледово семе, тиквено семе, ленено семе, сусамено семе и др. Храни като анасон, канела, карамфил, джинджифил, кориандър снижават киселинният ефект от употребата на хляб с мая.

Ензимите

Без ферменти организмът не може да регулира нивото на рН. Те оздравяват и подобряват храносмилането, усвояемостта на минералите, особено на калция. За да попълним своето меню с ферменти, се препоръчва цветният прашец.

Минералният обмен

Калцият е най-важният минерал за регулирането на рН баланса. Необходими са, също фосфор, цинк, бор, калий и магнезий. Затова трябва да се употребяват храни с много зелени растения (магданоз, копър, целина, кориандър). Грешно е да се препоръчва употребата на млечни продукти (за набавяне на калций); те водят до отмиване на калция от костите.

Билкови настойки

Такива се правят от: мента, коприва, липов цвят, иванчай, подбел, невен, жълт кантарион, бял равнец и се справят отлично с действието, което оставя киселинната храна.

Киселинността в организма

Тя се усилва от: термичната обработка на храните — пържене, печене, запарване; добавянето на захар в сладката, както и консерванти и кисели добавки — оцети, сосове, майонези; продължителното съхраняване на продуктите. Всичко, което човек е докоснал с ръка — опекъл, изпържил, сварил, предизвиква повишена киселинност в организма му. Научете повече и за готварската сол.

Спортът

Спортуването е най-естественият метод за избавянето на организма от киселините. Когато човек спортува, киселината бързо се разпада и се изхвърля от белия дроб във вид на газ.

Не само храненето, стресът и околната среда са причините за окиселяването на организма. Киселинната храна не е единствен фактор това да се случва.

Други фактори, увеличаващи киселинността на организма

Когато чуваме и говорим груби, обидни думи; силната музика; шумът или плачът на детето; когато попадаме в транспортно задръстване; когато изпитваме ревност или жадуваме за отмъщение; когато много работим; задържаме се дълго пред телевизора; дълго говорим по телефона.

Алкализираме се, когато:

Случва се усмихваме; прегръщаме се; смеем се и се шегуваме; слушаме класическа или спокойна музика; умиляваме се пред малки животни; слушаме комплименти или благословение; получаваме отпускащ масаж; намираме се в уютно и чисто помещение или сред природата; виждаме смеещи се и играещи деца; разхождаме се; работим в градината; виждаме цветя; пеем или свирим на музикални инструменти; разговаряме приятелски и др.

Заключение:

Храната, която приемаме може да ни лекува, а може и да ни действа като отрова. Да помислим как се храним и как живеем е началото на пътя за един по здрав и щастлив живот.