Как да си направим кухня в стил Прованс

стил прованс

Прованс е великолепен регион на Франция, който се свързва с шумоленето от лавандулови полета, аромата на пресни сладкиши и прекрасен вкус. В чест на уникалния Прованс е наречен модерният стил на интериора, отразяващ необикновената оригиналност, старите френски традиции и уникалната живописна местна природа. Характерно за провинциалния стил е очарователната простота, комфорт и романтизъм.

Ако планирате да го добавите в дома си, съветваме ви да потърсите съдействие от чистачи.com. С тяхна помощ бързо ще разчистите терените от всичко старо и излишно и ще може да помислите да творите!

Френският стил на кухнята е интериор, изработен в “топли” цветове, хармонично съчетаващи естествени материали, природна красота и уютни “стари дни”. Подът се изгражда от светло дърво, мебелите са направени от избелени, изкуствено отлежали дървени и бели стенни панели – типичен интериор на кухнята в стила на „френската страна“.

Естествени материали в стила на „Прованс“

Прованс – екологичен стил. Затова дизайнът на кухнята използва само естествени материали: камък, метал, стъкло и дърво с грубо обработени повърхности. Подовите и стенните покрития могат да бъдат украсени с мозайка или плочки. Интересен вариант е дизайнът на тавана, изработен от бели дървени греди.

Кухненско обзавеждане в стил „Прованс“

Дървени мебели за кухнята в реалистичен стил в Прованс имат отличителен дизайн. Повърхностите на шкафове и маси са изградени от текстурата на дървото, от което са направени. Грубата грапавост, пукнатини и текстура, характерни за едно дърво, идеално се вписват в интериора. Фасадите на кухнята могат да бъдат изработени в светли, млечни, пастелни и сини цветове. Всички мебели в този интериор трябва да имат ясни, кратки линии. Интериорът трябва да съответства на селския цвят. Въпреки това, дизайнът на кухнята в градските апартаменти и вилите е леко преосмислен от креативните дизайнери. Често те предлагат да се замени масата за хранене с бар плот, придържайки се към характерните черти на френския интериор.

Кухнята в стила на френската провинция е хармоничен интериор с изкуствено остарели, изтъркани мебели, отворени рафтове, несравними антични ястия и невероятни селски аксесоари. Многобройни отворени рафтове навсякъде показват красиви, необичайни комплекти, комплекти, фигурки, сувенири и аксесоари в подобен стил. Съвременните модели хладилници е добре да са скрити зад вратите, а над тази конструкция може да се изгради имитация на „винен ъгъл“.

Цветовата схема в интериорния стил на Прованс

Топли, пастелни цветове на стените, мебели, подови настилки – палитра, без която нито една вътрешна декорация в тази френска посока. Млечният, бежов, бял, теракотен, маслинен, коралов цвят образуват пълна гама от най-популярните нюанси на стила. Тази пастелна палитра се използва за създаване на дизайн, който създава имитация на мебели и интериор, които са избледнели от слънцето. Текстил и декор трябва да се изработват в контрастни цветове. Цветовете на лазурното море, слънцето и мокрия пясък могат да се използват за създаване на перфектен декор. Стените и подът в бели, бежови, млечни, бледосини, жълти и теракотени цветове ще бъдат в хармония с общия стилистичен стил на Прованс.

Кухненско осветление

За да създадете уютно и спокойно усещане за спокойствие във вътрешността на кухнята, трябва да се придържате към творческите идеи на опитни дизайнери. Създавайки комфорт в кухнята, важно е правилно да подредите осветлението на помещението. Правилно подбрани полилеи, ковани лампи с регулируема височина и абажури с цветен или флорален дизайн трябва да бъдат поставени ниско над масата за хранене. Трапезарията и работната зона също трябва да бъдат правилно и ярко осветени. Може да се използва като светлинна точка и светлини.

Текстил във вътрешността на стил Прованс

Особеността на интериора в кухнята е изобилието от разнообразни салфетки, завеси, покривки за маса, хавлиени кърпи, закачалки и калъфи за столове, изработени от естествени тъкани. Всичко това може лесно да се постигне и в първоначален етап, след като вече сте предприели действие по почистване и извозване на отпадъци в София.

Моделите, използвани за „груб“ текстил, тапети и керамични плочки под формата на малки цветя, клетки и ливадни растения, хармонично комбинирани в уютен кухненски интериор в стила на Прованс са отлично решение. Ярки ръчно изработени килими са подходящи и хармонични.

Аксесоари и декор в стила на Прованс

Украсете интериора на кухнята. Научете тези 10 полезни съвета, как да наредим празничната трапеза. Това може да стане с най-модните аксесоари, които са подходящи за тази стилистична посока. Те включват плетени кошници с лавандула или плодове, цветни, ярки, фигурки от домашни птици, реколта вази, боядисани плочи. Свободно от кухненските мебели стена може да бъде украсена с картини с красиви натюрморти, големи часовници, огледала. За да завършите интериора на кухнята и да поставите акценти, може да използвате подправени фигурки и оригинални аксесоари.

Красотата и уютът на кухнята в стила на Прованс могат да дадат радост и спокойна комфортна атмосфера в продължение на много години.