Как да си дипломатичен, когато те ядосват

начина да покажеш в делови тон, че събеседника ти говори глупости

Има поне 5 начина да покажеш в делови тон, че събеседникът ти говори глупости!

Навярно и на теб ти се е случвало да попаднеш в ситуация, в която ти се иска да изкрещиш на събеседника, право в очите, че говори глупости!

В такива ситуации си задаваш въпроса:

„Как да си дипломатичен, когато те ядосват?“

Най-често, дразнителите са хора, като близки и роднини, колеги, че дори шофьорът на таксито.

Има теми и теми и ако за някои от тях оставаш равнодушен, то при много други няма как да премълчиш несправедливостта.

И докато някои ей, така между другото си ги плямпа, колкото да тече разговора, ти безпомощно се ровиш в дълбините на спомените…

Съзнанието и мозъкът ти работят на макс, докато вмъкнеш някой и друг ред в твоя полза.

Отново се питаш: Как да си дипломатичен, когато те ядосват

Ако си попадал и в ситуация, в която почти нещо не ти идва на ум, за да обориш едни или други твърдения, то предлагаме ти това.

Тук са 5 свежи начина, с които да преодолееш подобна агония и да си дипломатичен:

Аргументи като стомана!

На първо място подбирай най-зашеметяващите си аргументи и винаги казвай това, в което си уверен на 100%. Дори да криеш минимален шанс да не си сигурен в нещо, по-добре, въобще не започвай разговора или не влизай в спор.

Проверката и повторението са родители на познанието!

За да имаш достоверна информация, проверявай източниците от поне три места. Не се доверявай само на една емисия или новина във фейсбук. Не се осланяй само на чуждото твърдение.

Някои просто обичат да спорят

Съветваме те в такива ситуации да не се задълбаваш. Подобен тип хора си говорят само, за да тече приказката. Често, ако се съгласиш на тяхното твърдение, че черното е бяло, а бялото черно, те ще минат на отсрещния бряг.

Имай собствено мнение

Не е задължително да се съгласяваш, само, защото всички останали са приели единодушно една теза. Ако смяташ, че има и друга алтернатива, то покажи им нещата от твоята гледна позиция. И помни, колкото повече аргументи изтъкваш, посочваш цифри или събития, може дори да разкажеш някоя история, толкова по-голям шанс да убедиш масово аудиторията имаш.

„Питай патило, а не старило!“

Тази стара приказка важи за миналия век, но днес много често се оказва не вярна. Така, че ако имаш твоя теза по даден въпрос не е задължително да се уповаваш на чуждия опит. Нито на този на годините на събеседник, само защото, те са преломно много, пред твоите.

Научи и тези 6 техники, за да си по-убедителен!