Как да получите ранна реколта от тиквички

тиквички

Ранни тиквички

Опитните градинари наричат ​​разасда с тиквички най-лесният зеленчук за отглеждане. Наистина е лесно да отглеждате това растение във вашата селска къща или вила. Достатъчно е да знаете няколко прости нюанса. Затова решихме да се задълбочим в този въпрос и да ви кажем как да получите ранна реколта от тиквички.

Тиквичките имат доста кратък вегетационен период. Ето, защо много градинари не подготвят разсад, а засаждат семена веднага в земята. След 2 месеца, може да очаквате първата реколта. Не всеки го прави. Нека да разберем как да отглеждаме тиквички и да научим повече за ползата от тиквичката.

тиквички

Как да получите ранна реколта от тиквички

На първо място, за да получите ранен реколта ще помогне подготвителния разсад. Затова подгответе растението, около месец, преди да планирате да го засадите в земята. След това, след 20 дни, когато тиквичките покълнат, могат да бъдат трансплантирани. Идеалният разсад трябва да има три истински листа. Но не пренебрегвайте различни връхни превръзки. За тиквички, разтвор от вермикомпост и минерални азотни торове са идеални.

тиквички

Отворена сеитба – покълнали семена от тиквички

Благодарение на компетентната сеитба, може да получите реколта от тиквички седмица по-рано. За целта просто накиснете семената в кърпа, навлажнена с тор. Подходящ е нормален стимулатор на растежа или разтвор на борна киселина. За 1 литър вода се нуждаете от щипка вещество. Може също да използвате разтвор на вермикомпост, следвайки инструкциите.

тиквички разсад

Легла за разасада

В допълнение, трябва да подходите старателно към организацията на леглата. Размерът на отвора трябва да е около 30 см. На дъното му е най-добре да поставите пръст с компост или хумус. Това ще стимулира растежа на тиквички. За това е подходящо основното минерално вещество – нитроамофоска. 1 шепа е достатъчна. Освен това е важно да запомните, че минималното разстояние между растенията е 70 cm.

тиквички

Грижа за тиквичката

Правилната грижа осигурява щедра и ранна реколта. Първо, поддържайте влагата в земята и поливайте тиквичките само с топла вода в самия корен. Второ, гледайте времето. Ако температурата обещава да е под 9 градуса по Целзий, покрийте, през нощта тиквичките с фолио.

тиквички

Наред с това, не забравяйте за връхната превръзка. Например, ако засадите семена в обикновена дупка, изчакайте да се появят първите 3-4 листа. След това може да добавите тор. След това следващата превръзка е необходима, когато започне набор от пъпки. Тиквичките се нуждаят от калиеви вещества, които помагат на размножителния период. Подходящ е и разтвор на борна киселина. Просто напръскайте храстите.

Надяваме се, че нашите прости съвети ще ви помогнат да получите ранна реколта от тиквички. Не забравяйте да споделите тази статия с вашите приятели в градинарството. Може да се интересувате и от това как да научите как да засаждате копър у дома и да отглеждате маруля в торби. Пожелаваме ви щедра и вкусна реколта!