Проходимостта на фалопиевите тръби

проходимостта на фалопиевите тръби

Как да подобрим проходимостта на фалопиевите тръби

Има много причини, поради които някои жени не могат да забременеят, а една от основните е запушването или намаляване проходимостта на фалопиевите тръби (маточни тръби).

Реално запушените фалопиеви тръби причиняват почти 40% от случаите на безплодие или извънматочна бременност. Оплождането се извършва в една от фалопиевите тръби и тогава ембрионът се развива в матката.

Всеки вид блокиране, може да предотврати зачеването

При запушени маточни тръби, яйцеклетката не може да се срещне със сперматозоидите за оплождане. Има някои естествени лекарства и фактори в начина на живот. Те могат да помогнат за излекуване.

В повечето случаи за проходимостта на фалопиевите тръби помагат и:

  1. Рициново масло

Рициновото масло е богато на рицинолова киселина, която има мощни терапевтични ефекти. Това помага за увеличаване на кръвообращението и лимфната циркулация, около фалопиевите тръби.

  1. Йога

Йогата помага систематично да насочва енергията на тялото си, което е важно за вашето репродуктивно и общо здраве.

  1. Масаж

Коремният масаж е ръчна физическа терапия, която може да помогне за отключване на фалопиевите тръби и подобряване цялостното им здраве и функциониране.

  1. Акупунктура

Акупунктурата е друга ефективна техника за подобряване работата на фалопиевите тръби. При акупунктурата специалистите използват точното местоположение на пръстите и натискат, върху конкретни точки по тялото. Така стимулират релаксацията и подобрят кръвообращението.

  1. Упражнение за подобяване проходимостта на фалопиевите тръби

Упражнението е добър начин за намаляване възпалението в тялото и подобряване на кръвообращението. Това от своя страна може да намали запушването и дори да подоби проходимостта на фалопиевите тръби. Редовната практика на прости упражнения за разтягане, може да изчисти блокажите във и около маточните тръби, както и да облекчи болката в областта на таза.

  1. Джинджифил

Джинджифилът е добър и за отключване на фалопиевите тръби. Сварете 1 супена лъжица настърган корен от джинджифил в 2 чаши вода за 10 минути. Прецедете, добавете мед и пийте 2-3 чаши от този билков чай ​​дневно.

  1. Витамин D

Когато тялото има достатъчно витамин D, той се свързва със своя рецептор, за да регулира гените в репродуктивната система. По този начин помага за производството на естроген.

  1. Витамин С

Ако се опитвате да забременеете, но имате запушени фалопиеви тръби, витамин С може да увеличи шансовете за зачеване. По-специално, когато задръстването се дължи на инфекция или възпаление, витамин С може да помогне и да почисти.

  1. Отказ от тютюнопушенето

Пушенето не е подходящо за човешкото здраве и особено за жените, които се опитват да заченат дете. Всъщност тютюнопушенето е една от причините за запушените фалопиеви тръби.

  1. Ограничете приема на алкохол и кофеин

Когато се опитвате да забременеете, консумацията на големи количества алкохол и кофеин може да намали шансовете. Изследването е направено в 2011 г.. В него учените съобщават, че кофеинът намалява мускулната активност във фалопиевите тръби.