Как да изберем коледно дърво

Как да изберем коледно дърво за Нова година

Как да изберете коледно дърво?

Изборът на коледно дърво е специален момент. Затова и е важно, изборът на коледното дръвче да бъде превърнато в семейна традиция по възможност!

Представяли ли, сте си, Коледа или Нова година, без коледна елха?

… Облечено в красота, всяко ново дърво е символ на празниците Коледа и Нова година … Те, от своя страна, по традиция, като всяка друга година се вмъкват в домовете ни…

Някои избират изкуственото коледно дърво, някои отива на пазара за жива елха. Във всеки случай едно и също правило има и то е: Коледното дърво да бъде избрано правилно.

Как да изберем дървото за Коледа?

  • Изкуствено коледно дърво

Ако решите да купите изкуствена коледна елха, тогава добре е да знаете ползите от нея. Те са:

На първо място, тя ще ви служи вярно много години. Тя ще спести пари, защото всяка нова година ще имате постоянно зелената красота.

На второ място, изкуствената коледна елха не се разпада. Дори, след това не е нужно да минавате с прахосмукачка или да събирате иглички от килима, месец след празниците.

И на трето, но не последно място, коледното дърво е красиво. При него всички клонки са праволинейни. Няма, какво да се оплаквате!

Недостатъкът на изкуственото дърво е изкуствеността му. Няма да има аромат на игличките, а той да се признае, напомня толкова много за празника от детството… За Дядо Коледа … Но може да се успокоите с мисълта, че една елха е спасена и стои там някъде в гората … и е убежище на катерици.

Когато избирате изкуствено дърво, не забравяйте да обърнете внимание на пакета. Той показва, че коледната елха е изработена от огнеупорен полиетилен или пластмаса. Също така е необходимо леко да издърпате иглата, за да сте сигурни, че „иглите“ няма да се разпаднат.

Истинско коледно дърво – елха, ела, бор или смърч!

Истинското коледно дърво – за него е най-важното да го поддържате възможно най-дълго. Ето защо при покупката му обърнете внимание на еластичността на клоните. Ако дървото е свежо, тогава клоните му са гъвкави. Съответно, ако дървото е стояло няколко дни, то е започнало да изсъхне. В пръстените ви сухите иглички бързо ще паднат.

Обърнете внимание и на цвета на иглите!

Прясното коледно дърво има ярък тревист „здравословен“ цвят. Заслужава си малко повече да разтриете двойките игли. Усещате ли аромат на борови игли – това означава, че всичко е наред. Ако не, клоните са или измръзнали или сухи.

Съхранявайте истинското коледно дърво – коледната елха на хладно място. Перфектни за тази цел са остъклените балкони или студената изба. Може да зареждате коледното дърво само с леко подрязване и в кофа с вода. За тази цел и за по-голямо въздействие може да добавите няколко таблетки аспирин или тор от зеленчукова градина.

Честита Нова Година!