Как да засадите копър у дома

копър

Как да засаждаме копър

Копър се счита за една от най-полезните билки. Тази градинска култура е абсолютно непретенциозна в грижите. Диетолозите съветват не само да включваме зелени зеленчуци в диетата, но и да консумираме възможно по-често. Това ще е възможно, ако започнете да отглеждате копър на прозореца си или в двора на къщата. Как точно да направите това, разказваме по-нататък.

Поддържането на витаминен баланс в организма е важна задача за всеки човек. С появата на топлото време, става много по-лесно, защото се появяват все повече пресни зеленчуци и билки. Но невинаги е възможно да намерите продукти с високо качество на достъпна цена. Така, че защо да не отглеждате нещо свежо и здравословно сами у дома? Сега ще ви покажем как да засадите копър у дома.

Как да засаждаме подправката у дома

За да получите здравословна реколта от зеленина, трябва да знаете характеристиките на тази култура. Пресните семена от копър съдържат голямо количество етерични масла. Поради това, те покълват доста бавно, но може и да не покълнат изобщо. Наред с това, ако засадите семена в кисела почва, това ще се отрази и на тяхното развитие. Следователно, трябва да знаете как да обработвате пресните семена, преди да засадите в земята.

Третиране на семената копър

Направете малка торбичка от марля и поставете семената там.

След това накиснете семената в гореща вода и оставете за 3 дни. Водата трябва да се сменя всеки път, когато изстине. По правило водата се сменя 5 пъти на ден.

След това поставете семената отгоре, върху торбичките и покрийте с влажна кърпа. Поставете всичко на топло място за 4 дни, за да поникне.

След това изсушете семената за 30 минути, преди да ги засадите в земята.

копър

Важен трик от опитен градинар:

Сейте копър на купища, а не в редове. Изсипете семената във влажната дупка с дълбочина няколко сантиметра, след това заровете и поливайте.

Поставете растението на добре осветено място.

Нашите прости съвети ще ви помогнат да отглеждате луксозна зеленина. И до есента всички насаждения могат да се използват за сезонни. Специален подход при третирането на семената ще даде плод. На първо място, копърът ще расте ароматен и сочен, без допълнителни вредни вещества и торове. Кажете на приятелите си как да засадят копър у дома. Нека се радваме на натурална и здравословна храна, през цялата година. Научете и за тези органични храни, които задължително трябва да купите.