Какви облекла за Нова година 2021 има

какво да облека на нова година

Съществува традиция, в навечерието на изпращане на старата година да се обличат официални облекла за Нова година, костюми в цвета, който съответства на символа на предстоящата година. Според източния календар. 2021 г. е годината на Бика.

За да успокоите символа на годината, трябва да носите дрехи червено, зелено, бяло, жълто, синьо и черно. Бикът, както всички източни символи, има свой характер и характеристики. Ето и тях:

Коледни дрехи и облекла за Нова година

Новогодишното облекло трябва да е като силния и волеви бик. Строгите рокли без излишни детайли ще паснат идеално. Костюмите и плътно прилепналите тоалети са чудесни за новогодишно парти. Поли и рокли не трябва да са къси, по-добре е да се отдаде предпочитание на удължените опции. Спрете се още на:

Червено за богатство и изобилие

През 2021 г. червеният цвят е на късмет. Той е символ на доходите. Също така, това е цветът на огъня и планетата Марс. Не бива да прекалявате с него, но определени трябва да присъства за декор, било то във вашите облекла за Нова година, било то като украсата на дома ви.

Жълто за сила

Това е земен цвят, затова не бива да го игнорирате. Земята, символизира стабилност и търпение. Жълтия нюанс се свързва с имперската власт, Жълтата река в Китай, Хуанхъ. Това е цветът на мандарините, затова може смело да го добавите към тоалета си.

Бяло за ресурси

Бялото е свързано с елемента Метал, а той през 2021 г. е ресурс, подкрепа и говори за авторитет. Освен бяло, може да помислите за метално, сребристо сиво или златно. Това са цветовете на благородните метали, така, че смело може да се украсите с тях. Е, не чак като коледното дръвече, но да ги има, към тоалета ви.

Черно и синьо като промяна в облекла за Нова година

В китайските вярвания това са двата цвята на течащата вода, водеща промяната. И все пак, не бива да забравяме, че и двата нюанса са знак за клюки, конкуренция на работното място. С тях трябва да са пресметливи в внимателни хората родени в годините на: Глиган, Куче или Плъх. Винаги балансирайте с останалите предложени цветове. Това трябва да става, както в дома, така и във визията, атака също и в офиса. Вижте и някои съвети за аранжиране по Коледа и Нова година.

Зелено за креатив и вдъхновение

За 2021 г. зеленият цвят ще е доста символ на интелигентност и креативност. Това е цветът на пролетта, здравето и стабилността. Носенето му, на връх Нова година ще ви и помогне да сте по-енергични и позитивни през цялата 2021.

За родените в годината на Коня, подходящи ще са дрехи в бяло и жълто. Те са щастливи цветове и това обещават за притежателите си.

Родените в годината на Вола, Овцата/Козата, Маймуната и Тигъра е позволено да добавят малко червен цвят към ежедневието. Петелът също може да се възползва от облекла за Нова година в червено, жълто и зелено, но без да прекалява.

Както споменахме вече, родените в годината на Глиган/Свиня, Куче или Плъх, трябва да избягват да твърде много черно или синьо. Те могат да заложат смело на зеленото.  Заекът може също да носи зелено, но по-оскъдно, а Драконът и Змията лилаво, бяло, лилаво, сребърно или златно.

Обувки за Нова година

Обувки с високи токчета визуално разтягат силуета. Вталени дрехи, кокетна прическа – всичко това е идеален образ за предстоящата новогодишна нощ. Не е препоръчително да използвате корсет към избраните облекла за Нова година. Платовете трябва да са фини и стилни. Направете си и лъскав грим, прекрасни нокти – Бикът ги обича. Може да изберете елегантна прическа за косата.

Бъдете креативни, умерени с всичко и Бикът ще го оцени!

Снимка: Pixabay