Ин витро или Сурогатно майчинство

Ин витро

Какво не знаем за Ин витро метода, а за Сурогатното майчинство?

Все повече чуваме за известни личности, които са склонни на различни методи като ин витро, за да имат наследници. Не са малко и тези, които, с цел да не развалят фигурата си избират някой друг да износи децата им. Има и трета група, която е по-склонна да осинови деца, место да пристъпи към някои от другите два подхода.

Методът Ин витро и Сурогатното майчинство набират все по-голяма популярност и у нас. Тяхната основна функция е да преодолеят проблемите с репродуктивността.

Така започваме настоящата тема, която най-вероятно вълнува и една немалка част от младите български семейства.

Този нов метод известен като Сурогатно майчинство в медицината давам множество възможности и отваря вратите на все повече желаещи да станат родители по света. Не малко са и проблемите, които изникват между семейните двойки и които налагат да бъдат търсени различни алтернативи за забременяване – сурогатното майчинство е един от най-нашумелите такива.

Кога се пристъпва към сурогатно майчинство?

Най-често семействата, които страдат от безплодие, опитали са различни техники, включително метода ин витро и не са податливи на друг тип забременяване. Извънматочната бременност, също плаши много бъдещи родители или изцяло изключва възможността за създаване на поколение.

Не е лъжа, че дори в България има много гинеколози, които са специалисти по стерилитет и репродуктивно здраве. Те назначават изследвания, успокояват двойките, желаещи да бъдат родители, но истината понякога е дълбоко заровена и остава забулена за „младото“ семейство.

Коя е истинската майка?

Това е вторият казус, които все още много и често бива поставян. В Семейния кодекс у нас, ясно се казва, че майка е тази, която е родила детето. Тук обаче съществуват множество мнения, както и по въпроса за биологична майка, така и за сурогатната майка. Тези неща обаче могат да бъдат тълкувани най-прецизно от юрист.

Интересно още за сурогатното майчинство е и това, че възрастта, между която се отнасят кандидатките, за такива износвания са между 25 и 40 години.

Ин витро или Сурогатно майчинство

Процедурата по оплождането при метода ин витро е дълга. Свързана е с много търпение, желание и подлагане на множество процедури, от страна и на двамата партньори.

Процедурата и износването при сурогатното майчинство се извършва, като предварително се правят сходни процедури на тези по метода ин витро. Биологичната майка, бива стимулирана, извършва се и пункция, а след това биват оплодени яйцеклетките, които се поставят в сурогатната майка.

И в резултат от многогодишната създадена сентенция, че безплодната жена е „ялова“, нервна и истерична, то според специалистите, справянето с проблеми от подобен род е добра алтернатива. Метода ин витро и сурогатното майчинство, служат и за решаване не само на репродуктивния казус.

Със сигурност и днес в модерният свят, който населяваме има двузначни мнения по темата за сурогатното майчинство, но не бива да се пренебрегват и множеството ползи, които носи то със себе си. Една от основните е съхраняване на семейството.

Научете още: Как да се избегне извънматочна бременност.