Избор на прическа за кръгло лице

присески за кръгло лице

Кръглото лице кара много много дами да се смятат за несимпатични, да подценяват вида си и дори да се самоиронизират, но има прическа за кръгло лице, които могат да ви изваят като приказна фея…

Няколко съвета за избор на прическа за кръгло лице

Съществува и друга група жени, които знаят как да подобрят и съчетаят прическа и грим по най-удачният начин. С правилният подход винаги изглеждат неотразимо и сладурани по всяко време на деня.

Научете се и вие да преобразявате недостатъците в ефекти и да накарате околните да ви забележат.

Как да разберем, дали лицето ни е кръгло?

Вземете линийка и измерете разстоянието между двете скули на лицето. След това отмерете и разстоянията от брадичка към чело. Ако двата размера са еднакви, то лицето ви е не с овална, а с кръгла форма.

Как прическата може да ни промени?

Бретон, път в страни, права и средно дълга коса. Те са само част от най-използваните методи от коафьорството за видимо удължаване на кръгло лице.

Винаги може да импровизирате с програма за снимки в компютъра. Преди трайно да вземете решение да промените имиджа си и да се сбогувате с косата, да направите бретон или друга промяна, то съветът е да проиграете различни варианти. Така изборът на прическа за кръгло лице няма да е така натрапчив.

Консултирайте се с фризьор или опитайте различни прически според кръгло лице.

От какво да избягаме, ако притежаваме кръгла форма на лице?

Сресана назад коса, кок на тила и набухвал обем в прическата допринасят кръглото лице да изглежда още по-пълно. За намаляване на гъстотата, приглаждайте с фиксанти.

Няколко съвета от специалисти за избор на прическа за кръгло лице:

Изборът на прическа не зависи само от формата на лицето. За много високите дами не се препоръчва прекалено къса коса. Тя прави силуета и визията още по-слаби и високи.

За къса шия се съветва да се правят, кокове или опашки на тила, които визуално издължават лицето.

При дълга като на лебед шия прически тип букли са идеален избор.

Освен прическата не забравяйте и грима на лицето. Независимо, дали имате кръгло лице или овално такова, правилно подбрания грим може да направи вида му перфектен. Това може да се случи и обратното, с не познание и недостатъчно компетенция в съчетанието на „боички“, да се разминете от желания ефект. Винаги се допитайте до мнение на специалисти, преди да пристъпите към големи промени.

Научете и някои Прически за овално и издължено лице.