Идеалният спорт за детето

спорт за деца

Всеки родител рано или късно си задава въпроси от рода:

„Как да избера правилния спорт за детето“

Всички сме чували, колко важен е спорта, движението и различните типове гимнастики, Уви, колкото повече „порастваме“, толкова повече се откъсваме от истинската същност – движението.

И като че ли по-малко забравяме, че и ние като пантерата, лъва, вълка и всяко друго животно сме по малко и хищници по природа…

За хората, които обичат да похапват месо, изключително важно е движението!

идеалният спорт за детето

Идеалният спорт за детето – как да изберем

В този ред на мисли, нека си дадем ясна представа на въпроса – Защо в двадесет и първи век, хората масово затлъстяват; Защо сред децата все повече има такива, които от ранна възраст страдат от диабет, а по-късно и високо кръвно. Единственият отговор на всички тези въпроси е застоялият начин на живот.

И в тоя ред на мисли, ако и вие сте един достатъчно отговорен родител, ще се замислите на какъв спорт да запишете детето си.

Ето и няколко напътствия за всеки тръгнал да избира идеалния спорт за детето.

Спортът не е само нуждата от уплътняване на свободното време, нито прищявка. Той е необходимост, навик, мотивация, начин на живот.

спорт за деца

Кога да запиша детето на спорт?

Всеки родител сам решава, кога малчугана му да почне да се занимава с дадена дисциплина. Тук е добре, да се направи справка с различните типове спорт и изискванията от тях към децата.

Така например за футбола се изисква децата да са на 10-11 години. При гребане същата възраст е неподходяща, но ако желаете детето ви да стане професионален танцьор, то тренировките му трябва да започнат от най-ранна детска възраст.

Спортът изгражда не само тялото, но и характера на детето, като го учи на самодисциплина, колективизъм и т.н.

В избора на спорт за детето, трябва да се обърне внимание на три главни момента и те са:

  1. Какво е личното желание на малчугана, без неговото съгласие, нито един спорт няма да е успешен.
  2. Физическите дадености на детето и индивидуалността на характера му. Има деца, които са по-силни в колектив, а други могат да постигат успехи само самостоятелно. Важни са рус, височина, килограми, кости и мускули.
  3. На последна, но не по-значимост позиция се обръща внимание на треньора, който ще обучава детето. Той трябва да е достатъчно внимателен с детето, но и да е професионалист в сферата си. Само треньора с усет към децата, може да помогне детето да покаже отличен резултат в спорта.

Последвайте връзката, за да намерите още 5 насоки в избора на спорт за детето.