Зимно слънцестоене

Winter solstice

Зимно слънцестоене: Как най-краткият ден през 2020 г. ще се отрази на здравето на хората?

По време на зимно слънцестоене, което тази година е на 21 декември, денят ще бъде най-краткият, а нощта най-дългата.

Зимно слънцестоене: Как най-краткият ден през 2020 г. ще се отрази на здравето на хората?

Жителите на северното полукълбо на Земята празнуват зимното слънцестоене на 21 декември. Този ден ще е най-краткият през 2020 г. Нощта от неделя на понеделник ще е най-дългата през годината.

След дългата нощ ще настъпи истинска астрономическа зима, въпреки че на календара тя се е появила, преди почти месец. Заедно с това продължителността на светлинните часове ще се увеличи.

Активността на Слънцето

Тя ще е на изключително ниско ниво, но енергията му ще е необичайно мощна. Астролозите предупреждават, че енергията на този ден ще окаже натиск върху хората. Астрономите от своя страна подчертават, че през този период сезоните се сменят и започват най-силните студове, които могат да повлияят на здравето.

Научете и за: Човешките био ритми – какво и кога да ядем.

За повечето народи по света, съществуват много ритуали свързани с астрономически цикли. При някои народи, в деня на зимното слънцестоене, хората се опитвали да успокоят божеството на студа и тъмнината. По-късно традицията се променили и празникът започнал да олицетворява победата на доброто над злото – точно, както светлината над тъмнината. Може да се информирате за различните обичай и народи от други теми в сайта или директно да разгледате и тази тема: Кои са викингите и варягите. Това ще е от полза, не само, когато става дума за законите на природата, а и за това как се в различни краища на света честват някои празници, какви обичай и традиции се следват и т.н.

Може да видите и други фази на Луната и как се е отразявала през годините на човешките био ритми. Това може да направите, проследявайки темата: Пълна луна по Коледа 2015 и всичко около луна диета.