Защо трябва да се усмихвате по-често

Защо трябва да се усмихвате

Защо ли, да се усмихвате по-често?

Психолозите казват, че има връзка между усмивката и доброто емоционално отношение.

Усмивката създава радост, но усмивката сама по себе си е причина за добро настроение. Обикновено я възприемаме като резултат от красиво настроение, приятно събитие и забавно време. Въпреки това, учените казват, че усмивката може да подобри настроението.

Как да приповдигнем настроението?

Отговорът е прост: усмивка!Защо трябва да се усмихвате

Усмихвате ли се честo, обаче?

Пет научни доказателства сочат за това явление. Те са достатъчни, за да започнете да се усмихвате по-често:

Получавате положителен емоционален заряд, когато се усмихвате.

Когато сте тъжни, просто се усмихвайте, за да подобрите настроението си. Това заключение е направено през 1872 г. от Чарлз Дарвин. Известният учен, който твърди, че поради промяна в изражението на лицето, психо-емоционалните нагласи, също може да се коригира. Многобройни експерименти на специалисти в областта на психологията се потвърдиха, чрез теорията на Дарвин. Нашите емоции зависят от израза, който носим по лицето ни. Усмивката може да преодолее стреса и да подобри умствената нагласа.

Усмивката може да удължи годините на живот!

Всеки от нас трябва да е чувал за това. И това твърдение вече има научна обосновка, получена от изследователи, работещи в университета Уейн. Те откриха, че хората, които се усмихват по-често, имат шанс да живеят няколко години по-дълго. Така се оказва, че хората, без цел съкращават живота си с цели седем години в сравнение със средната продължителност на живота в САЩ. Резултатите от изследванията водят и до друг положителен ефект. Усмивката действа в плюс за здравето на сърцето.

Усмивката ви прави близките по-щастливи!

Този факт се потвърждава от резултатите от проучване, проведено от Hewlett Packard. Казват, че виждайки нашата усмивка, хората наоколо получават стимулация на сърцето и мозъка дори повече, отколкото когато използват шоколадови бонбони. Особено щастлива ни прави усмивка на детето и на тези, който обичаме. Освен това учените са открили, че усмивката е „заразна“ за другите. Когато се усмихваме, не можем да се намръщим в отговор. Така усмивката става като огледало и заразява наоколо, всеки който се огледа в нея.

Усмивката укрепва връзките!

Този интересен факт беше доказан с научни изследвания. Учените показали, че семейства, в които съпругът и съпругата не ограничават хумора помежду си, са по-силни и по-приятелски настроени. Партньорите, които не са склонни към усмивка, са много по-склонни да се разведат от тези, които си дават усмивка всеки ден. Усмихвайки се с оптимизъм, това ни дава чувство за морален комфорт. Това, според психолозите, работи в плюс за укрепване връзката между двойките.

Благодарение на усмивка може да спечелите съчувствието на другите!

Околната среда възприема усмихнатите хора по-благосклонно. Те се третират с голямо доверие и съчувствие. Това се доказва от данни от проучване, проведено от Orbit Complete. Усмивката има не само ползи за здравето, но и увеличава нашата привлекателност в очите на другите със 70%!трябва да се усмихвате

Убедени ли сте в чудотворната сила на усмивката?

Ако все още не сте, опитайте да се усмихвате повече. Така ще проверите, чрез собствения си опит. Така може да подобрите настроението и благополучието си. Може пък и да укрепите връзките със семейството и приятелите си.

Този прост и красив начин е достъпен за всички. Усмихвайте се повече и бъдете щастливи!