Дуейн Джонсън за житейската устойчивост

Дуейн Джонсън

Скалите на Дуейн Джонсън за житейската устойчивост

Известен на света като Скалата, Дуейн Джонсън е спешен борец, актьор, бизнесмен … И както личи по всичко, всяко начинание на Дуейн Джонсън е просто обречено на успех.

Хората не спират да се чудят, как успява да постига постоянно високи резултати във всичко, независимо, какво планира.

Скалата, Дуейн Джонсън за житейската устойчивост

Какво е това? Щастлива звезда? Невероятен късмет?

… или някаква специална житейска философия, която позволява на човек да остане непоколебим пред трудностите и да отиде към целта?

Дуейн Джонсън „Скалата“ не крие тайните на житейските си принципи. Ето само няколко негови мисли, които ще ви помогнат да станете по-упорити и решителни.

„Не се страхувайте да бъдете амбициозни в целите си. Трудната работа никога не спира. Така са и вашите мечти.“

Какъв извод може да се направи от това? Рецептата за успешен живот от Дуейн Джонсън е коктейл от упорит труд и смелост да си поставите наистина големи цели. Мечтаенето е добро, но една мечта не е достатъчна, за да реализирате своите планове и желания. Необходимо е да се работи усилено и ползотворно и резултатът със сигурност ще се появи. Важно е да се спазват и двата принципа:

Хората, които не могат да се изкачат по стълбата на успеха, попадат в две категории. Това са или тези, които работят неуморно, но непродуктивно, като си поставят малки цели и не вярват в себе си. Или бездействащи мечтатели, които не смеят да предприемат реални действия, за да постигнат това, което искат.

Мисли на Скалата

„Нищо не може да замени упоритата работа. Бъдете уверени, смирени и жадни.“

Фактът, че трябва да се потите във всеки положителен резултат, трябва да се приема за даденост. Наред с това, просто нямаме алтернатива. Това е принципът на смирението. Що се отнася до жаждата, тук имаме предвид постоянен интерес към живота и към работата, неуморното желание да търсим нови начини за самореализация, да отваряме нови хоризонти. Без този стремеж работата ще се превърне в нещо натрапчиво, което прави живота сив и грозен.

„Ако намерите врата, зад която се намират вашите възможности, не чукайте и не чакайте покана. Просто отворете вратата, след което се усмихнете сладко и се представете.“

Разбира се, Дуейн Джонсън влага щедро количество хумор в тези думи. Успехът е и способността да разбереш момента, в който обстоятелствата се сближат в твоя полза. И тук, разбира се, човек не може да е твърде скромен. Възможно е да няма друг шанс. Необходимо е да се вкопчите във възможностите с всичките си сили, защото ако не направите това, някой друг ще го направи. Така ще съжалявате за пропуснатите шансове. За да сте сигурни, опитайте още една страна на издръжливостта.

Цитати на Дуейн Джонсън

„Ако нещо стои между вас и вашия успех, преместете го. Никога не се отказвайте.”

Когато неуспехите следват един след друг, загубата на вяра в себе си и отказването е много лесно. Неволно възниква мисълта, че това изобщо не е „ваше“. Но, ако се поддадете на тази слабост, може напълно да загубите интерес към живота. Каквато и да е мечтата ви, колкото и трудно да ви се струва постигането, независимо, колко хора казват, че трябва да бъде изоставена, тя е ваша. Тя има право да съществува. И може разумно да очаквате това да стане реалност. И, ако нещо не работи, вместо да се отказвате да поемете по предвидения път, си струва да извършите одит на действията. Най-вероятно сте избрали грешна стратегия. Винаги, обаче имайте сила да го промените. Намерете по-продуктивен начин.

„Ако продължите да се фокусирате, върху бъдещето си, забравяйки за провалите в миналото, тогава ще откриете голям успех. Пропуснете всички съмнения и мислете положително.“

Преобладаващото минало е друг фактор, който унищожава нашата издръжливост и вяра. Отрицателното преживяване ни тласка обратно в зоната на комфорт, намеквайки, че това може да се случи отново. Това се случва с хора, които са фокусирани, върху това, което вече се е преминало и какво не може да бъде променено. Така, но може да направите бъдещето, което искате да изградите като своя насока. Това е същността на положителното мислене, към което Дуейн Джонсън насърчава.

Научете и за тези:

3 велики дами, от чийто стил и ти можеш да копираш!