Домашни маски за мекота на косата

Домашни маски за косата има много, но каква е тайната в приготвянето и прилагането им, нека узнаем сега.

Всички знаем, че косата на всяка жена е нейната женственост, чар и магия. Именно женската коса кара всяка дама да се чувства красива, грациозна и желана.

Тук е мястото да споменем, че най-важно е да се грижим правилно за косите си. Поради тази причина и много жени харчат значителна сума пари за продукти в грижа за косата или посещават салони за красота.

Домашни маски за омекотяване на косата

Без значение, дали подстригвате косата си, за да изглеждате добре на работа или по какъвто и да е повод, използването на бои за коса и всякакви химични продукти води до нейното бързо изтощение. Продуктите предлагани на пазара съдържат редица химикали. Те могат да се окажат опасни за вашето здраве. Именно заради това избрахме днешната тема и на вашето внимание ще представим някои домашни маски за коса директно от кухнята.

Днес ще поговорим за това, как да имаме здрава и красива коса, без да използваме опасни или скъпи средства. По-специално ще предложим рецепти за домашни кремове за омекотяване на косата, с помощта на естествени продукти. Такива ще ви помогнат да се отървете от грубата, накъсваща се и боцкаща в крайчетата коса.

Съветваме ви, да продължете да четете. Така ще разберете как да омекотите косата си, без да харчите много пари или да използвате химикали.

Важно е, да сте последователни, когато използвате натурални продукти. Разбира се, всичко зависи от типа на вашата коса. Ако имате много къдрави коси, тези маски ще направят по-послушни косъмчетата. Те намаляват накъдрянето, което често е в резултат от излишната влага във въздуха или ако косата е силно повредена. И, все пак, помнете, това не е панацея.

Маска от кокосово мляко и лимонов сок

За да направите този домашен крем, добавете сок от един лимон към една чаша кокосово мляко. Смесете добре всички съставки и след това ги охладете. Оставете в хладилника, докато не забележите, че на повърхността се е образувал филм. Нанесете сместа равномерно, върху косата и я оставете да действа около 20 минути.

Важно е, да увиете косата си с кърпа или найлонова шапка. Това ще помогне на маската да проникне по-добре. След 20 минути изплакнете косата до пълното отмиване, след което измийте, както обикновено. Ако правите тези процедури редовно, ще получите много добри резултати.

Маска от мляко и мед

Добавете няколко капки мед към една чаша мляко. Смесете всичко добре и след това нанесете равномерно, върху косата. Оставете да действа за час и половина или два. След това изплакнете сместа и измийте косата си с мек шампоан.

Маска за коса със зехтин

Всички естествени масла са полезни за подхранването и възстановяването на косата. Сега ще поговорим за зехтина, въпреки че бадемовото масло също има много от тези ползи за здравето на косата. Тези масла възстановяват силата на косата и в резултат тя изглежда бляскава и жизнена. За целта загрейте малко масло. Нанесете топло маслото, върху косата си. Оставете го да престои няколко минути. Може също така да увиете косата с чалма, с цел да задържите топлината за по-дълго. Ако нямате такава, използвайте гореща хавлиена кърпа. След като изтече времето, изплакнете крема и измийте косата, както обикновено. Ако имате мазна коса, най-добре е да не прилагате продукта близо до корените. И, не забравяйте, че този вид третиране изисква търпение. Няма да забележите невероятните резултати от маската за една нощ. Такива процедури трябва да се правят поне два пъти седмично, за да се постигне копринена, блестяща, лесна за разресване и равномерна коса.

В заключение:

Химикалите дават бързи резултати, но не си засушават риска? Важно е, да знаете, че тези вредни вещества попадат в скалпа, откъдето отиват директно в кръвта. Ето, защо трябва да прецените, колко да използвате продуктите, които могат да навредят на косите ви. По-добре е да изберете естествено подхранване, което лесно и комфортно, да направите у дома, без да се харчите много пари.