Домакинската работа за отслабване

Домакински задължения за отслабване

Знаете ли, че някои видове от домакинската работа помагат за отслабване

Всеки знае, че упражненията са един от най-ефективните начини за подобряване на цялостното здраве, а знаете ли за домакинската работа за отслабване….

И все пак, много хора не спортуват, главно заради натоварения си график. Така с оправданията за липса на време не трябва да водите заседнал начин на живот. Това може да доведе до затлъстяване, сърдечни проблеми, диабет и много други здравословни проблеми.

Домакински задължения, които спомагат за намаляване на теглото

Ако нямате време да ходите на фитнес или да следвате правилния план за тренировка, има и други начини да поддържате активността на тялото си. Започнете с домакинските дела! Ето 10 от най-добрите домакински работи, които ще ви помагат да отслабнете, особено сега в условията на COVID 19, когато неволно сме стопирани в домовете си.

  1. Почистване на къщата

Почистването и поддържането на домакинството, само по себе си е обучение. Отделянето на един час на ден, за почистване на дома определено ви вкара във форма.

Домакинска работа за отслабване

  1. Почистване и измиване

Без значение, колко добре почиствате къщата, работата ви е непълна, ако не сте измили пода. И така, време е да пометете нещата в свои ръце и да измиете пода (може и на коленце). Както почистването, така и измиването, могат да укрепят ръцете и краката ви. Вашата талия също ще се възползва от това.

  1. Пране

Прането на ръка е ужасна работа, но в миналото доста се била практикувана от жени на различна възраст. Сега, за да изперете дрехите, да ги сгънете, повдигнете и гладите, се изисква не много енергия. И все пак, ако свършите това ръчно, а не с помощта на съвременните машини у уреди ще изразходите известно количество калории.

  1. Градинарство

Ползите от градинарството надхвърлят всякакви очаквания. Консумацията на плодове и зеленчуци дори не може да се сравни с това. Градинарството работи като фитнес център, който може да ви помогне да отслабнете и да поддържате здравословно тегло. Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията, можете да изгорите до 330 калории, само за един час градинарство. Това е повече от много други дейности със средна интензивност едновременно!

  1. Събиране на падналите листа из двора

Подобно на градинарството, почистването на вашия двор ви свързва с природата и изгаря калории. В действителност, падналите листа за 30 минути, могат да ви помогнат да изгорите повече от 200 калории. И все пак, не забравяйте да държите гърба си прав, за да предотвратите напрежението в кръста и гръбначния стълб.

Домакински задължения за намаляване на теглото

отслабване с миене на коли

  1. Автомивка

За тези, които обичат автомобила си, само миенето на колата може да помогне да отслабнете. Стандартна ръчна автомивка изгаря, около 150 калории на всеки 30 минути. Действия като изплакване на автомобила с вода, избърсване на повърхността, измиване на всяка секция, насапунисване и измиване на мръсотията, чистене отвътре с прахосмукачка, изискват значително време и енергия.

  1. Цепене на дърва

През зимните месеци се нуждаете от много дърва за огрев за вашата камина. Вместо да купувате дърва за огрев, нацепете ги сами и извлечете ползата от загубата на няколко килограма.

  1. Почистване на сняг

Да ринеш сняг е трудна работа и това го прави една от най-добрите тренировки, през зимните месеци. Красиво е да гледаме как вали сняг, от прозореца на дома. За тези, които имат проблеми с гърба или са чувствителни към настинки не се препоръчва. За останалите е добър фитнес.

  1. Боядисване на стаята

Ако сте креативна личност, що се отнася до обновяването на дома, може да направите освежаваш ремонт и да изгорите много калории. Боядисването включва много движения, защото най-малкото не може да го правите докато седите на едно място. Постоянно стоите, протягате се, изкачвате се по стълба, клякате, навеждате се и носите кофите с боя или латекс.

  1. Готвене

На първо място, то ви помага да контролирате приема на калории. Второ, може да превърнете готвенето в тренировка. Четката, кълцането, разклащането и разбиването ще помогнат за изгарянето на калории. Омесването на тестото, също не е най-лесната работа в домакинстването, особено ако не използвате тесто мелачка!