Диета с тестени и въглехидратни храни

Диета с тестени и въглехидратни храни

Всички сме чували за въглехидратите. Според мнението на едни диетолози, те са онова, което доставя прекалена енергия на организма. Така, когато тази енергия не е разходвана разумно, ние пълнеем.

Съществува обаче и друго мнение. Отново от диетолози, които вярват, че с тестени изделия, можем да отслабнем, включвайки правилно в хранителния режим.

Истината е, че на диета с тестени изделия действително може да се отслабва, особено, когато те са приготвени от нискокалорични продукти.

  • Така макароните, пастата и спагетите могат да се превърнат в наш съюзник в борбата с излишните килограми.

Наред с това тестените храни от пълнозърнести продукти са богати на фибри, витамини и минерали и доставят нужните количества за организма ни.

Предлагаме ви една лесна диета за сваляне на излишно тегло от тестени изделия, с която може да махнете до 3,5 кг. В същото време да си похапвате любимите ястия.

Важно в диетата на тестени храни е да ядете през целия ден едно и също.

Така например на закуска може да хапнете едно хлебче с 30 гр. лек колбас и парче краставица. Преди обяд да утолите глада с резен пъпеш или друг плод. За обяд да опитате лазаня, макарони с броколи или спагети в сос. За вечеря салата тортелини и спагети в доматен сос.

По сходен начин може да избирате и менюто за следващия ден. Към диетата на тестени храни може да добавяте плодове и зеленчуци, ядки, нискомаслено мляко, а за основно ястие, винаги да са пълнозърнести тестени изделия.

В тоя ред на мисли препоръчителна и картофената диета. Картофите са богати на витамини, съдържат много белтъчини и никакви мазнини. Те са чудесен заместител за много други храни, защото лесно се приготвят под най-различни форми и могат да задоволят и най-изисканите вкусове.

На диета от картофи специалистите съветват да издържите поне 4 дни, а гарантирано ще свалите 2,5 кг. Ястията с картофи са неограничени и могат да се приготвят, както варени, така и задушени, печени, пържени, панирани.

Всичко това, в зависимост от предпочитанията и желанията на всеки. Освен картофи по време на диетата може да похапвате плодове, извара, зеленчуци и да пиете много вода и фрешове.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *