Диета въглехидратна с тестени храни

Диета с тестени и въглехидратни храни

Чували ли, сте за диета въглехидратна?

Всички сме чували за въглехидратите, а за диета въглехидратна, замисляли ли сте се? Според мнението на едни диетолози, те са онова, което доставя прекалена енергия на организма. Така, когато тази енергия не е разходвана разумно, ние пълнеем.

Що е то диета с въглехидрати?

Съществува обаче и друго мнение. Отново от диетолози, които вярват, че с тестени изделия, можем да отслабнем, включвайки правилно в хранителния режим.

Истината е, че на диета с тестени изделия действително може да се отслабва, особено, когато те са приготвени от нискокалорични продукти.

  • Така макароните, пастата и спагетите могат да се превърнат в наш съюзник в борбата с излишните килограми.

Наред с това тестените храни от пълнозърнести продукти са богати на фибри, витамини и минерали. Те доставят нужните количества за организма ни.

Предлагаме ви една лесна диета за сваляне на излишно тегло. Тя е изградена от тестени изделия, с нея може да махнете до 3,5 кг. В същото време да си похапвате любимите ястия.

Важно, в диетата на тестени храни е да ядете, през целия ден – едно и също.

Така например на закуска може да хапнете едно хлебче с 30 гр. лек колбас и парче краставица. Преди обяд да утолите глада с резен пъпеш или друг плод. За обяд да опитате лазаня, макарони с броколи или спагети в сос. За вечеря салата тортелини и спагети в доматен сос.

Диета въглехидратна с тестени изделия

По сходен начин може да избирате и менюто за следващия ден. Към Диета въглехидратна с тестени храни може да добавяте плодове и зеленчуци, ядки, нискомаслено мляко. Основно ястие, избирайте винаги да са пълнозърнести тестени изделия.

В тоя ред на мисли препоръчителна и картофената диета. Картофите са богати на витамини, съдържат много белтъчини и никакви мазнини. Те са чудесен заместител за много други храни, защото лесно се приготвят под най-различни форми и могат да задоволят и най-изисканите вкусове.

Какво още по темата

На диета от картофи специалистите съветват да издържите поне 4 дни, а гарантирано ще свалите 2,5 кг. Ястията с картофи са неограничени и могат да се приготвят, както варени, така и задушени, печени, пържени, панирани.

Всичко това, в зависимост от предпочитанията и желанията на всеки. Научете още и за диета за заседнал начин на живот. Освен картофи по време на диетата може да похапвате плодове, извара, зеленчуци и да пиете много вода и фрешове.