Диета, според кръвната група

Диета според кръвната група

Знаете ли, подходяща диета, според кръвната група?

Знаели ли сте, че кръвта ви, може да определи най-правилният режим за хранене и съответната диета според кръвната група. Според него не само няма да качвате излишни килограми, но и ще живеете здравословно и дори ще отслабвате?!

Важни в подбора на диета за дадена кръвна група се оказват ензимите в кръвта и нивата на киселинност от стомашни сокове.

Как се определя диета по кръвна група

Тази теория произхожда от предположението, че нашите прародителите били хора, сред, които носителите на кръвна група А, още в миналото са били земеделци. Главно за тях в прехраната били плодовете и зеленчуците, а това определя и съвременните представители, които са главно вегетарианци

За представителите на кръвна група В е типично, че били номади, а в техните хранителни навици се включвали основно храни богати на протеини. Така съвременните представители на група В и до днес са предимно хора предпочитащи рибата и червеното месо.

За хората с кръвна група нулева е известно, че техните праотци главно ловували. На тях най-подходящ хранителен режим включва храни с малко въглехидрати и много протеини от животински произход.

За хората с кръвна група АВ, хранителен режим, съчетаващ най-важните храни за група А и В е най-типичен. Още в древността те похапвали, както вегетарианска храна, така и местни продукти.

Примерна диета

Предлагаме ви всяка една диета, според кръвната група, за да се храните пълноценно и здравословно и без да се лишавате от нищо.

  1. За носителите на кръвна група 0-ва, диетата трябва да включва животински протеини, а за да се усвояват правилно те в организма се препоръчват множество физически упражнения. Ястия от риба и пиле са предпочитани и препоръчителни.
  2. За представителите на кръвна група А или известни като вегетарианци, менюто трябва да включва зеленчуци, соеви протеини и зърнени храни.
  3. За носители на кръвна група В е желателно разнообразната палитра от храни, в това число риба, червено месо, млечни продукти, зеленчуци и плодове.
  4. За най-рядко срещаната кръвна група или представителите на АВ група е известна сложността от биологична гледна точка. Нейните притежателите, трябва да се ограничат от месни храни и да наблегнат на зеленчуци. Това е желателно, в случаи, че целта им е да свалят килограми. За представителите на тази кръвна група са изключени и житните и бобени храни, поради високите съдържание на въглехидрати.

Проследетете и предложената от нас 7 дневна диета за хармония.