Диета, според кръвната група

Диета, според кръвната група

Знаете ли подходяща диета, според кръвната група?

Знаели ли сте, че кръвната ви група може да определи най-правилният режим за хранене. Според него не само няма да качвате излишни килограми, но и ще живеете здравословно и дори ще отслабвате?!

Важни в подбора на диета за дадена кръвна група се оказват ензимите в кръвта и нивата на киселинност от стомашни сокове.

Тази теория произхожда от предположението, че нашите прародителите били хора, сред, които носителите на кръвна група А, още в миналото са били земеделци. Главно за тях в прехраната били плодовете и зеленчуците, а това определя и съвременните представители, които са главно вегетарианци

За представителите на кръвна група В е типично, че били номади, а в техните хранителни навици се включвали основно храни богати на протеини. Така съвременните представители на група В и до днес са предимно хора предпочитащи рибата и червеното месо.

За хората с кръвна група нулева е известно, че техните праотци главно ловували. На тях най-подходящ хранителен режим включва храни с малко въглехидрати и много протеини от животински произход.

За хората с кръвна група АВ, хранителен режим, съчетаващ най-важните храни за група А и В е най-типичен. Още в древността те похапвали, както вегетарианска храна, така и местни продукти.

Предлагаме ви всяка една диета, според кръвната група, за да се храните пълноценно и здравословно и без да се лишавате от нищо.

  1. За носителите на кръвна група 0-ва, диетата трябва да включва животински протеини, а за да се усвояват правилно те в организма се препоръчват множество физически упражнения. Ястия от риба и пиле са предпочитани и препоръчителни.
  2. За представителите на кръвна група А или известни като вегетарианци, менюто трябва да включва зеленчуци, соеви протеини и зърнени храни.
  3. За носители на кръвна група В е желателно разнообразната палитра от храни, в това число риба, червено месо, млечни продукти, зеленчуци и плодове.
  4. За най-рядко срещаната кръвна група или представителите на АВ група е известна сложността от биологична гледна точка. Нейните притежателите, трябва да се ограничат от месни храни и да наблегнат на зеленчуци. Това е желателно, в случаи, че целта им е да свалят килограми. За представителите на тази кръвна група са изключени и житните и бобени храни, поради високите съдържание на въглехидрати.

Проследетете и предложената от нас 7 дневна диета за хармония.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *