10 ценни урока, които може да научите от децата

децата

Децата сякаш знаят нещо, което възрастните са забравили. Те изглеждат по-уверени, по-мотивирани и се радват на живота по-живо от нас, възрастните. Често мисля за детските си години като за най-добрите години в живота си.

За какво мечтаят децата?

Бях безгрижен, живеех в настоящето, нямах проблеми и страхове. Понякога си пожелаваме да можем да се върнем към невинността и радостта от живота, които някога сме имали, когато сме бил деца. Вярвам, че всички можем да научим нещо от децата си, за да внесем повече чистота и радост в зрялата си възраст.

  1. Децата ​​виждат всеки ден като ново начало

Когато сме млади, денят може да изглежда цяла вечност. С всеки нов ден научаваме за новите възможности за създаването на нови приятелства, изследване на нови приключения и неща. Всеки ден има възможност да започнем отначало. И за разлика от възрастните, децата не пренасят проблемите от един ден на следващия.

  1. Децата са безстрашни

Децата имат голям интерес да изследват и изпробват нови неща, защото не са наясно с последствията. Като възрастни често се спираме, най-вече от страх. Спираме да рискуваме и виждаме какво се случва. Успешните хора обикновено са тези, които излизат навън и поемат рискове.

  1. Те губят себе си в творчески проекти

Детето често да се загуби в творчески проект с часове. Това може да е рисуване, игра с глина, изграждане на пясъчен замък и др. И, въпреки това, когато остареем, спираме да виждаме творческата дейност като полезна. Колко възрастни познавате (освен художници), които прекарват свободното си време в игра с глина или картини?

децата

  1. Те намират радост в повечето неща и се смеят всеки ден

Децата имат прекрасна способност да намират радостта, около себе си.

  1. Плачат, ако им харесва

Плачът е само емоционален за възрастните, а децата го правят постоянно. Плачът помага да освободим емоциите си по нормален, здравословен начин. И, вместо това винаги се опитваме да го държим под контрол. Следователно, в крайна сметка запазваме емоциите в себе си.

  1. Децата са активни

Спомнете си младите години. Беше забавно да играете на улицата, да тичате, нали? Чисто и просто самата игра беше забавна!

  1. Те са по-склонни да опитат нови неща

Децата ще се опитат да играят спорт, който никога не са опитвали. Те са по-склонни да скочат на батут или да се гмуркат в басейн или да карат ски надолу, дори ако никога преди това не са го правили. Възрастните са склонни да се страхуват от непознатото и предпочитат да останат в зоната си на комфорт, като рядко я напускат.

Вижте и темата: Замисляш ли се, от какво се нуждаят децата

  1. Те са ентусиазирани

Децата често имат много ентусиазъм. Ние също трябва да се научим да подхождаме към живота по-оптимистично. Като възрастни често сме склонни да се спираме на негативното.

  1. Те поддържат приятелства

Гледайте децата да си играят с приятелите си, те често получават чиста радост от това и винаги са нетърпеливи да създадат нови запознанства.

  1. Те забелязват малки неща

Простите неща, които често приемаме за даденост, носят невероятна радост и дълбоко вдъхновение за децата. Тези малки човечета забелязват малки чудеса, които ги заобикалят всеки ден. Колко по-красив може да бъде светът, ако започнем да забелязваме същите неща като тях?