Детоксикация на организма

Здраве и енергия в няколко стъпки

Здраве и енергия, чрез детоксикация на организма

В организма ни се натрупват големи количества токсини и периодично трябва да правим детоксикация на организма.

Да пречистваме телата си е важно за нашето здраве и енергия.

Както всяко нещо се нуждае от поддръжка, за да служи вярно и неизменно, така тялото ни се нуждае от възобновяване на жизнените сили и енергията.

С двуседмичен курс от природни средства, може да пречистим организма, да го дарим със здраве и да се радваме на повече позитивизъм, лекота и комфорт в „собствената кожа“. Ето как:

Кое вреди на тялото ни

Токсините са навсякъде в обкръжаващата среда. Те са в храна, въздух, вода, препарати използвани в ежедневието. Сред най-опасните вредители за здравето са химични вещества, а те се срещат в консерви, оцветител, омекотител. Навлизат в тялото ни, чрез кожата и въздуха. Отвара от сушен пелин, помага за премахването им. Пие се преди хранене. Електрически смог се получава от мобилния телефон, компютъра, телевизора. Бързото хранене също доставя много вредни емисии на свободни радикали в телата ни. Озонът навлиза през очите, дихателните пътища и постъпва в лигавицата на стомаха. За пречистване от него служи киселото мляко. Плесента е навсякъде около нас, а с нея може да се борим, като прави профилактика два пъти седмично с мащерка и мед. Приемът на захар също води редица токсични отлагания в телата ни. Установено е, че годишно човек консумира 30 кг, а това може да бъде ограничено със следене на надписите по етикетите за „скрити“ захари.

Детоксикация на организма

Признаците за детоксикация най-често са главоболие, гадене, чести възпалителни процеси. Някои подправки спомагат за пречистване на организма, зареждане с енергия и повече жизненост. Сред тях са – бял трън, маслини, зелена хума, артишок, кориандър, куркума.

Регенерация на организма

Антибиотичните медикаменти, помагат на едно, но вредят на друго и затрупват телата ни със свободни радикали. Тях обаче приемаме не само като препарати, но и често са в месото. Вредни са и пестицидите в плодове и зеленчуци, а всички те карат телата ни да се чувстват изтощени и отслабени. Препоръчителен е здравият и пълноценен сън, приемът на прясно мляко, големи количества вода и чайове. Сутрин на гладно е препоръчително жабуркане със сусамено или слънчогледово олио. То спомага за премахване на токсините и стимулира обмяната на веществата.

Научете още ползи за здравето от тук!