В добра форма и с добро настроение

добра форма и добро настроение

Как да запазите добра форма и добро настроение

Добро настроение – това не е формула, която всеки знае. Когато го имаме, не го осъзнаваме, но когато по една или друга причина изчезне нещата стават опасни…

Тогава може да се стигне и до депресия. Ето как да си осигурите добро настроение, независимо дали навън вали, коронавирус цари или по някакво стечение на обстоятелствата, някои ви го е развалил:

Топ идеи да сте в чудесна форма, прекрасно здраве и с добро настроение:

  1. Усмихвайте се!

В началото правете това, пред огледалото. Когато се усмихвате на себе си, вие имате двойна полза. От една страна, леката гимнастика, която правите, тонизира кожата и… държи бръчките надалеч. От друга страна, от упражнението има чисто психологически ефект — така провокирате обич към себе си, което повдига самочувствието. Важно е да го правите и вечер, за да кажете по този своеобразен начин „довиждане“ на всички негативни случки от деня. Когато свикнете да посрещате и изпращате с усмивка деня, опитайте да повтаряте тази „терапия“ и през деня, винаги когато имате повод.

добра форма и добро настроение

  1. Вслушайте се в тялото си

За да бъдете здрави и в добър тонус, трябва да слушате и разбирате езика на своето тяло. Тренирайте ума си всеки ден и след по-малко от седмица ще започнете наистина да говорите на езика на тялото си, казват специалистите.

Как точно се случва тренировката?

Лесно е! Когато се събудите, не бързайте да скачате от леглото, а мислено преминете през цялото си тяло и почувствайте всяка негова част. Вечер, след като легнете, по същия начин разпуснете. Научете се да хапвате, когато почувствате глад (не да се тъпчете, а нещо малко и по възможност здравословно), да станете от стола и да се разтъпчете, когато усетите леко схващане и т.н.

  1. Пийте Вода

Не забравяйте да хидратирате тялото си. Това, че навън е вече студено, съвсем не означава, че трябва да пиете по-малко вода, човешкото тяло е предимно вода, а тя намалява с възрастта. Дехидратацията, освен че води до повехнал вид на кожата, ни отнема още от жизнеността и позитивното настроение. Така, че пийте много течности.

  1. Разхождайте се на открито

Изкуственото осветление, прави лоша услуга на кожата ви, запомнете това, когато решите да обядвате в офиса, пред компютъра, вместо да излезете в обедна почивка навън. През студените месеци, когато денят е къс, е особено важно да използвате всяка възможна минута, да излизате на открито. Кожата ви ще вземе глътка въздух и естествена светлина. Ако, имате възможност, се прибирайте след работа пеша или ходете поне, 1-2 спирки. Така ще се проветрите” и в същото време ще си направите приятна гимнастика.

  1. Бъдете интелигентни на масата

Не става дума за драконова диета или твърде строг режим на хранене. Просто бъдете по-разумни и залагайте на здравословните храни и балансираното хранене. Може да си позволите чаша вино за настроение.

  1. Правете упражнения за мозъка

Така ще го държите във форма, а и ще се отдалечите от старостта поне няколко години. Учените доказаха, че умствените упражнения влияят не само менталното отношение, но и на емоционалното.

Как да направите това?

Може да научите нов език. Така ще тренирате мозъка си. Може да практикувате караоке. С него ще се чувствате все още млади и в тонус.

  1. Релаксирайте

Спортуването е нещо много хубаво. Но не го правете късно вечер. Вечер трябва да се поглезите с релакси и да подготвите тялото си за сън. Избирайте лека храна и по-добре четете романтични книги или гледайте комедии, вместо напрегнат трилър.

  1. Какво ще ни помогне, срещу умората

Спортът и движението са най-добрият лек. Физическата активност повишава броя на ензимите, които произвеждат допамин, а Допаминът е хормонът, който ни поддържа в тонус. Ходенето пеша, колоезденето, плуването, тичането са чудесни активности. Достатъчна е средна интензивност на натоварване (да се поизпотим леко, но да можем да говорим по време на усилието) с продължителност от 30 минути и практикуване през ден. Ако не разполагаме с много време за спорт, 15 минути на степера или велоергометъра са достатъчни.

  1. Витамините, от които се нуждаем:

Витамин С – помага ни да отблъснем вирусите, когато нападнат организма ни.

Как да си го набавим?

Съдържа се в кивито, годжи бери, магданоза, червените чушки, черната ряпа. Можем да си помогнем и с таблетки от аптеката.

Витамин D – необходим за формирането на белите кръвни телца, тоест нужен е за имунния отговор. С храната не успяваме да си доставим нужното ни количество от този толкова необходим витамин, затова повечето от хората по света страдат от недостига му.

Къде да го открием?

Има го в тлъстите риби и хайвера. Можем да си помогнем и с хранителни добавки.

Витамин Е – антиоксидантните му и защитни свойства го правят незаменим за организма.

Как да си го набавим?

От пълнозърнестия хляб и слънчогледовите семки или под формата на хранителна Добавка.

Витамин В 6 – този витамин е много важен, организмът не може да го произвежда, нито да го складира. Играе ключова роля в синтеза на някои антитела и на хемоглобина. Често не ни достига.

Къде се съдържа?

Има го в бирената мая, рибата, авокадото, зелето, картофите.

Провитамин А – едновременно антиинфекциозен, когато се превръща във витамин А, той е и антивъзпалителен U антиоксидантен под формата на бетакаротен. Незаменим е за прочистване на организма, след инфекция.

Къде се съдържа?

В спирулината, морковите, магданоза, сушените кайсии.

Можем да си го набавим и на таблетки.

Съвет:

Смяната на сезоните:

Всички сме забелязвали, как през пролетта и есента, кожата ни губи характерната си свежест, а косата ни пада сякаш в синхрон с листата на дърветата.

Какви са причините?

Нашето тяло е чувствително към настъпващите климатични промени, а стресът от натовареното всекидневие оказва допълнително влияние, върху външния ни вид. Есенният косопад пък е резултат и от цикъла на растеж на косъма.

Според изследвания най-проблемни за женската коса са пролетните и есенните месеци – април-май и октомври-ноември.

Тук на помощ идват „Хранителни добавки“ с тройна сила за здраве и красота, през пролетта и есента!