Всичко за ноктопластиката

ноктопластика

Какво знаем и не знаем за ноктопластиката

Ноктопластиката е метод за удължаване, укрепване и моделиране на ноктите. Ноктопластиката се прави изкуствен начин. Видовете ноктопластика са изграждане на нокти, чрез прах и акрилна течност, моделиране с гел. Този е метод, позволява да удължите маникюрът си, да направите нокътя в цвят и декорация по избор и трае до 3 седмици.

Красивият и добре поддържан маникюр е визитката на всяка дама. Статистиките сочат, че всеки трети мъж по време на запознанство обръща внимание на ръцете на жената.

Независимо от това, какви са макиажът, прическата и фигурата, неподдържаните ръце, ноктите с различна дължина и олющеният лак правят силно  неприятно впечатление.

През последните години, немалко неща се промениха във връзка с маникюра при жените. С всяка изминала година маникюра се обогатява с нови нюанси и ексклузивни допълнения.

Ароматните втривания, отпускащия макиаж, всевъзможните маски и пилинги го превръщат в своеобразен ритуал. По този начин професионалистите и марковите продукти, пускат цели линии и провеждат цялостни обучения. И, разбира се, резултатите са поразителни. Маникюрът и начините да имате прелестни нокти не са сложни, но трябва да вникнете в детайлите.

Днес всяка дама може да избира измежду блестящи цветове, различни декорации, изискан френски стил за маникюр. Има начини да се постигне ноктопластика с обемен или плосък дизайн и т.н.

Перфектния маникюр, винаги привлича внимание и подчертава индивидуалността!

Сред често задаваните въпроси, между жените по отношение ноктопластиката. Това са какви материали да бъдат използвани – акрил или гел?! Нека се спрем на тях по отделно:

Всичко за изкуствения маникюр:

Плюсове на акрил

Те се доближават до естествения вид на нокътя, осигуряват нужната пластичност и качество. Това най-силно се забелязва при работа с проблемни нокти. Когато се свалят ноктите, не се налага изпилване, а само употребата на специален разтвор.

Недостатъци на акрил

По-сложен е акрила за работа и се изискват специални умения от страна на маникюриста.

Плюсове на гел

Най-големият плюс е, че след отстраняване на лака, нокътя запазва блясъка си. Гелът се използва за заздравяване и укрепване на нокътя, а това го прави много подходящ за чупливите нокти, като създава повече кератин.

Недостатък на геловете

Ниска пластичност, а това намалява възможностите за декориране. Свалянето на нокътя е възможно, чрез изпилване. Последното от своя страна води до увреждане на нокътната плочка.

Ноктопластика с камъни

Тя се е приема като допълнение, бижу към останалата част от дамския арсенал. За целта, специалистите съветват маникюра да е съчетан със самото бижу и тоалета. Приема се, че ако не всичките 10 нокътя, то поне един трябва да акцентира върху тоалета. По този начин се получава цялостно завършен тоалет и визия. Всичко, обаче трябва да е премерено, а не в близост с кича.

Изберете и вие своя много красив, блестящ и екстравагантен маникюр. Едно истинско бижу е ноктопластиката днес!