Всички тайни около мастурбация

Всички тайни около мастурбация или секс с пръсти

Нека разкрием всички тайни около мастурбация или секс с пръсти!

Ръцете и по-конкретно пръстите от край време са инструмент за изкушения, в т. ч. маструбация. Стимулиране на половите органи с помощта на пръстите е част от половия акт. И тук изниква въпросът дали мастурбацията е елемент от сексуалното общуване и дали правим секс реално, когато ползваме пръстите на партньора?!

Много често се задава и въпроса, какво всъщност е мастурбацията. Дали това е форма на секс, самозадоволяване или нещо по-различно и от двете.

В най-общи линии това може да се сведе до няколко съществени момента и те са свързани със следното:

  • В секса всеки от двамата партньори се стреми да подражава на сюжета, а той най-често е заимстван от порно филма. Мастурбация – тя, се оказва особена форма на екшън и абсолютен център за заковаване на вниманието.
  • Много често се оказва, че някои от двойката не е преодолял стереотипа и мастурбацията се проявява като самотно занимание.
  • В голям процент от хората гледат на секса с пръсти, като на форма за самозадоволяване, а не като на задоволяване по време на секс. Истината е, че тя не е приоритет само за жени или само за мъже и че може да бъде практикувана и по време на половият акт, а това до голяма степен ще допринесе за повече удоволствия и едновременен финал.
  • Не са малко и хората, които се срамуват да отприщят фантазиите си, а това възпира насладата и всяко възможно приятно усещане, без значение дали произхожда от връхчетата на пръстите на вас или на партньора.
  • Нека не забравяме и ролята на другите съпътстващи мастурбацията и секса помощници. Такива, освен порно филмите може да са еротичните списания, фантазиите, вибраторът. За последният, какво да кажем, та той си е чиста форма на секс, дори когато сме насаме с него. Мастурбация с вибратор води до скоростно и гарантирано задоволяване.
  • Не е за игнориране и факта, че твърде малък е процента на жените, които са склонни да маструбират пред партньора си. Много вероятно е и това да се дължи на представата, че върховната наслада трябва да бъде постигната едновременно.

мастурбация

Мастурбацията днес и по света:

В много страни от ислямския свят и анимистични култове извършват осакатяващи операции, с цел изрязване и зашиване на клиторната част. Това се прави, за да бъде предотвратено достигането на върхово удоволствие у жените. Инфибулацията обаче е много рискова операция, която предизвиква редица заболявания, а често дори смърт.

Днес мастурбацията е приемана за безопасна и нормална в повечето страни по света. Анахронизъм е наричана забраната по местата, където все още има такава. Според специалистите от областта на психологията, мастурбацията е и до известна степен нарцистична наслада или замяна на пълноценни любовни взаимоотношение между партньорите.

Вие как смятате?!

Предлагаме ви и да надникнете в дебрите на най-старата професия.