Вкусът на лятото в сладоледи

сладолед

Кой не обича сладоледи, през топлите месеци, а сега вече може да се насладим на това така вкусно и изкусително нещо. Многообразието на сладоледени предложения е така голямо, че не само ще достави нужната разхлада през пролетта и лятото, но и ще задоволи усещането за глад и жажда. Дали обаче може да навреди на фигурата ни?! Това е темата, която вълнува не една „миска“.

Какво може да открием на пазара за сладоледи:

Добрата новина е, че може да се насладите на сладките и ледени порции на клечка, като избирате измежду многообразие от нискокалорични такива.

Крем сладолед със сметана

Това е най-калоричният сладолед, но няма да навреди на фигурата повече от друга храна. Сред най-популярният вид е пломбир. В състава си съдържа сметана, жълтък и плодове. В сметаната има витамини А, Е и Д, а растителният състав на мазнини трябва да е изключен, за да не крие риск от атеросклероза. В 100 гр. се съдържат 227 ккал.

Плодов сладолед

Познат още като ледена близалка. Той има в състава си вода и плодов сок, а това го прави най-ниско калоричният и здравословен сладолед, дори за дамите, които са на диета за отслабване. С вкус на цитрусови плодове, може да си доставите нужните количества витамин С. Ако се спрете на вкус от малина ще засилите антиагентите, борещи се срещу свободните радикали. Плодови сладоледи на ледена близалка имат, само 68 ккал в 100 гр.

сладоледи

Сорбе сладоледи

Съставът на този сладолед е от вода и захарен сироп. Може да съдържа и пюре или сок. Има ободряващ и освежаващ вкус и спомага за намаляване нивата на лош холестерол. В него се съдържат фруктови ензими, не притежава състав а лактоза, а това го прави идеален и за хора с непоносимост към такава. В сорбе сладолед, само 100 гр. имат, само 128 ккал.

сладолед

Млечен сладолед

Може да е с вкус на ягода, шоколад, ванилия. В него има процентно съдържание на мляко, калций, магнезий, фосфор, а всички те укрепват нервната система. Желязо, йод, цинк и мед са също градивни части от това ледено изкушение, а те освен за фигурата се грижат и за косата и кожата. В 100 гр. тези сладоледи съдържат 180 ккал.

сладоледи

Йогурт на клечка

Той е нискокалоричен, а в него често има плодове – боровинки, касис, малини, череши, ягоди и/или парченца шоколад. В някои от йогуртите има и парченца ядки, а те допринасят и други микроелементи за организма. Калоричността му е 68 в 100 гр.

Ако търсите диета със сладолед, то тук ще откриете милион рецети. Да ви е сладко!