Акопресура или точков масаж за добър вид

точков масаж

Акопресура – това е система от масажни точки, които биват стимулирани, чрез натиск. Само едно докосване е достатъчно, за да енергизира тялото и да избави човек от неприятната болка.

Как да направим точков масаж сами и в домашни условия ни учат специалистите.

Най-добрият точков масаж се прави с върха на пръстите, а най-използвани сред тях са показалецът на ръцете.

Акопресурата произхожда от древен Китай

Тя гласи, че точките са разположени на меридианите по тялото на човек. По тях протича положителна и отрицателна енергия, а това навява точковият масаж да се прави в моменти на спокойствие и уединение.

Специалистите по акопресура, съветват тялото да бъде изцяло отпуснато, за да може напълно да се наслади на ефекта.

В случая важна роля има силата на натиска, а тя от своя страна зависи от нуждата. Движенията трябва да са нежни и постепенно силни.

Точков масаж за сън

Прави се между двете вежди има лека вдлъбнатина, която трябва лесно да се напипа с пръсти и нежно да се масажира. Тя е наричана още трето око и когато с кръгово движение се втрива освобождава напрежението, стреса и действа благоприятно на съня.

Точков масаж за тонус

Зоната под коляното, трябва да бъде локализирана за извършване на този масаж. Масажира се енергично, а в резултат тялото се зарежда с нова сила.

Точков масаж антистрес

Линията на спокойствието известна като „слънчев сплит“ се намира между двете гърди. Тя обича леки масажни движения с известен натиск.

„Врата към рая“

В двете страни има зони, които с пръстите на ръцете може лесно да откриете. Те носят това наименование. Чрез тяхното стимулиране може да постигнете добра детоксикация на организма. В резултат мускулите се отпускат, а стреса и напрежението изчезват.

точков масаж

Точков масаж при болки в гърба

Свити среден безимен и показалец в една точка могат да открият върху гръбначният стълб на друг човек зоната за масаж. Тя представлява вдлъбнатина по гръбначния стълб, която трябва да бъде леко притисната. Тази точка е сред най-важните за точков масаж. Тялото се освобождава от токсини и натрупано напрежение в мускули и гръбначен стълб.

Съществуват още множество точки за акопресура, а най-осеяната с тях зона от тялото ни са ходилата.

Научете и за други полезни масажи по тялото от тук: https://www.interpolezno.com/масажи-за-релакс-и-форма-на-цялото-тяло.