Масажи за релакс и форма на цялото тяло

Масажи за релакс

Целебната сила на различните видове масажи е открита още в древни времена!

Тя може да накара болния и вял човек, отново да се изправи на крака, а всеки здрав да прелива от енергия, тонус и красота.

Независимо, дали е нежен масаж или с по-резки движения в изпълнението, дали е силен или гальовен той има своя озаряващ ефект на местата, на които бива прилаган.

Съществуват много видове масажи, а те моментално зареждат и даряват наслада на тялото, могат да изгладят кожата, да възвърнат пластичността и да накарат мисълта да заработи позитивно.

Предлагаме ви 11 типа масажи, които може да приложите дори в домашна среда:

масажи

Масаж за стегнат корем

Прави се три пъти на ден по 10 минути. Масажът представлява прищипване на кожата в областта на корема с пръсти. Друга алтернатива е търкаляне на малка топка в областта на коремната област.

масажи за врата

Масаж срещу схващания в мускулите на врата

Започва се от раменете и се продължава към тила. Масажът се изразява в стискане с дланите и кръгови движения с върховете на пръстите. Продължава се към тила. Така се предотвратява болката в главата и схващанията изчезват.

Масаж за ръце

Масаж за здрави ръце

Най-добре е да се прави сутрин, като се започне от раменете с леки пощипвания и се продължи към китките, до върха на пръстите. Масажът трябва да продължи поне 10 минути на ръка. Той спомага за заздравяване на кожата и тонизиране на всяка клетка.

 

масажи

Масаж за лице

Забавя стареенето и има мигновен ефект. Започва се с кръгови движения в областта на слепоочията и с пръсти на двете ръце. Прави се 20 пъти. След това с показалци се започва от зоната, където се събират веждите и се изтегля права линия към слепоочията. Повтаря се 10 пъти.

Масажи

 

Масаж за спокоен сън

Масажът с ролка е идеален вариант да се успокоите и затоплите, преди сън. В случаи, че нямате масажирайте стъпалата със стрито на прах сусамено семе.

Масаж за стегнато дупе

Масаж за стегнато дупе

Може да се ползва масло от бреза. За разнасянето му се ползва дървен масажор със заоблени шипове. Втриваният трябва да са кръгови и енергични, с което се допринася за отстраняване на запасите от вода и премахване на целулита.

Масажи против стрес

Масаж против стрес

Зоната между палец и показалец се нарича „Долина на спокойствието“, когато тя бъде стискана в продължение на известно време настъпва спокойствие и хармония.масажи

Масаж за хубав тен на кожата

Винаги, когато се нанася крем трябва да се прави микс от масажни движения. Нанасянето е бавно и плавно, следвано от енергични и кратки потупвания с върховете на пръстите. Така се предотвратява и появата на мимически бръчки по кожата.

масаж

Масаж срещу умора в краката

Може да се ползва етерично масло за подобряване циркулацията в краката. Масажът започва от свивката на крака зад коляното с притискане на длани и спускането им към петите. Продължава се по ходилата. Повтаря се 20 пъти и се прави и на другия крак.

Масаж за бляскава коса

Масаж за бляскава коса

По време на миене, както и всяка вечер на лягане втривайте върхове на пръсти в кожата на главата. По този начин спомагате обръщението на кръвта, а това се проявява в здрава и красива коса.

масажи

Масаж за енергия и сили

Не е нужно всеки път, когато се чувствате уморени да вземате доза кафе. Масаж в зоната на ушите с палец и показалец. По време на масажа, тялото отделя допамин, хормона, от който зависи събуждането.