Зониране интериора на апартаменти – как и защо

интериора на апартаменти

Зониране интериора на апартаменти – на кого е нужно това!

Зонирането е ефектно и може да създаде по интересен начин интериора на апартаменти. То работи с пространството на всяко пространство.

Ето защо днес зониране интериора на апартаменти е толкова популярно и приложимо за различните стаи. Такова се създава, с цел реализиране и разнообразие. Да научим малко повече за принципите на проектиране и зониране и в технически аспект.

Интериорно зониране

Апартаментите имат стандартно оформление, което е достатъчно силно, за да променя изцяло пространството и да се размества. Научете как да започнете с почистване на мазета и тавани.

Ако стаята е малка – тя ще бъде спалня или детска стая, ако е голяма – със сигурност има хол и антре или коридор и е почти винаги в стил отразяващ интериора на други стаи. И все пак във всеки дом организацията на пространство следва да бъде предмет не само на разположение на помещенията, но също така и според нуждите на хората, които живеят в нея.  Основните техники за дизайн са:  гипсокартон, преградни стени; специално пригоден стелажи; Зониране със завеси; Използвайте контрастни тапети за стените.

Планът с опции може да бъде обсъждан със семействата, за да бъде преследван модния дизайн и да помогне за създаването на уютна и уникална атмосфера за всеки член на семейството.

Функционално разпределяне на зони

Ако предпочитате по-практичен подход, идеята за зониране сама ще се покаже според обичаният начин на живот и навици.

Наред с малко творчески планове може да добавяте и махате различни неща и предмети, мебели и т.н.. Имайте предвид, че в зоните на разделяне не е необходимо да има само два вида стаи: офис и спалня. Например, една малка стая с едно цялостно обзавеждане – легло и един или два декоративни елементи (огледало, масичка). Само два от най-често срещаните видове твърди области не изискват специално внимание. Стая може да бъде отделена за всеки член на семейството и за всичките си нужди и интереси. Тогава се прилага декоративно зониране. Вижте повече за изхвърляне на мебели, за да освободите пространствата от всичко излишно.

За една стая, която е дом на семейна двойка, могат да се обособят следните области:  кът за спане (легла, пейки, нощните шкафчета); Гостна и място рецепция (стол и / или диван, маса); гардеробно или антре (гардероб, огледало, тоалетка).

Зониране на стая за детето може да включва: място за сън; площ за игри и детски играчки за съхранение; Чин или бюро за обучение със столче и шкафчета за съхранение на материали за занаяти, книги;.  Самостоятелната стая за един човек в допълнение към елементите, за двойка, може да включва компютърна зона и място за отдих, хоби.

Дневната може да е разделена на зони от по няколко кътчета, където семейството може да прекарва свободното си време.

Зониране на стая, чрез стени

В този случай се използват различни строителни материали. Ето и как да организирате изхвърляне на строителни отпадъци.

Гипсокартонът лесно ще създадете ефекта на изолирано работното място. Така наречената фалшива стена е просто незаменима за тези, които работят у дома си и се нуждаят от по-тиха среда. Инсталиране на гипсокартона на монтажна рамка, завършва с шпакловка и грунд или боя и паста за тапет.

Най-подходящият начин за защита на работното място в хола е с набор на две трети височина от пода до тавана. Ръбовете на стените могат да бъдат оставени непокътнати или да се украсяват с изкуствени цветя. Дялът на екрана е идеален за дрешник или легло в студио.

Рафтовете в стаята за зониране също са разумно решение. Такива могат да се използват в хола. Върху тях могат да се поставят не само книги, но и снимки, сувенири, а в по-ниските рафтове – кошница за съхранение на предмети, колекции, както и растения, телевизор и дори аквариум. Има специални модели на стелажи, извити в дъга. Техните плавни линии не само изглеждат красиви в интериора, но и спестяват място.

Завесите за зониране са друга алтернатива на перфектно оформление без много усилия. Това е чудесно решение за голямата стая. Завесите често се прикрепят към корниза на тавана, но това не е всичко. Добавяне на 1-2 корниза (в зависимост от местоположението на леглото), може да направи истински частен будоар.

Щорите от дебел плат в тихи тонове перфектно се справи с ролята на сенник и са идеални за лятото като служат и за набор дишаща материя. През зимата, балдахинът предпазва от проекти, и по всяко време на годината – от шум извън прозореца и съседите.

Зониране с тапети:

За разлика от стените, физическите бариери по граничните райони, акцентират на тапети и фрагменти в интериора визуално. Използвайки различни тапети може визуално да се разширява стената, да се стеснява или да създава усещане за по-висок таван. Ако мебелите в стаята са по-малко, ефектът е да се създаде комфорт и пълнота. В идеалния случай вертикални акценти тапет се поставят върху цялата стена от ъгъл до ъгъл, или от колона до колона ако има проекции на стената. Класическите се считат за комбинация от обикновен тапет и райета (вертикално). С геометрични щампи, трябва да се внимава, за да не се създаде усещане, че стената е чуждо тяло в общия интериор.

Не забравяйте да планирате залепване на пробни тапети или да се допитате с човек с вкус и опит. Разбира се, това не е всичко начините за зониране на интериора на апартамента. Но методите, описани по-горе дизайнът е сравнително прост и ще ви позволи ефективно разпределяне на пространството вътре, без да се правят основни ремонти. Така може да експериментирате за подобряване интериора и съответно вашето здраве!