Предимства в четенето на книга

четене

Д-р Сус веднъж написал, „Колкото повече чета толкова повече неща зная. Колкото повече, може да научите, толкова повече места ще посетите.“

Но знаете ли, че четенето ви носи и някои сериозни подобрения по отношение здравето и щастието?

Отделно от това, четенето представя един цял свят на знанието!

Защо трябва да четете повече

Четене дава на мозъка различен вид тренировка. Четенето прави упражнение на ума, както правим това с тялото, натоварвайки го с физическа работа. Ако не изградите навика да четете редовно, едва ли ще използвате максималния капацитет на мозъка си. Ето някои ползи от четенето.

Предимства на четенето

четенето

  1. Умствено стимулиране

Също като всяка друга част на тялото, мозъкът ви изисква редовни физически упражнения, за да бъде здрав и силен. Трябва непрекъснато да упражнява, за да държи точно като всеки друг мускул. Когато задържите мозъка активен, вие заточвате своята логична способност по този начин и я предпазвате от загуба на мощност. В допълнение към това, постоянното стимулиране на ума забавя напредъка или дори предотвратява психични заболявания.

Предимства на четене

  1. Намалява стреса

Изследванията показват, че четенето може да работи като един много добър стрес другар. След като една добра история може да помогне и да разсее ума от стреса, по време на работа или вкъщи. Няма значение какво четете – книгата, списание, реклами, субтитри, вие намалявате напрежението и четенето позволява да се отпуснете.

Предимства на четене

  1. Подобрява паметта

За всяка нова памет, която създавате, нови мозъчни пътища са подправени, което също допринася за засилване на съществуващите. Това помага да се припомни на краткосрочната памет, както и да се стабилизира настроението. Когато четете една история, създавате нови спомени.

четенето на книга

  1. Изостря вашите умения за писане

Според схоластичен доклад, в размер до 15 на сто от всички думи, които ние знаем, ние научаваме, чрез четене. Чрез четене, вие сте в състояние да разширите вашият умствен речника, както и вашите умения за писане. Това също така ви излага на различни стилове на добре написани работа на различни стилове и автори, които в крайна сметка се отразяват на вашия стил на писане.

четене на книги

  1. По-силни аналитични умения за мислене

Четенето също помага при критично мислене. Това се вижда, когато четете криминален роман и сте в състояние да разрешите загадката, преди дори да сте дочели цялата книга. Това показва, че сте били в състояние да се запознаете с всички подробности, предвидени и умения за критично мислене в работата. Това се наблюдава и когато става въпрос за вас и това да се определи дали историята е добре написана и може да се усвои гладко.

четене

  1. Подобрява фокуса и концентрацията

В сегашния свят, нашето внимание се обръща на различни задачи наведнъж. На всеки няколко минути, човек разделя времето си в мониторинга на Smartphone, взаимодействие с колегите и проверка на електронната поща. Това намалява продуктивността и води до повишаване нивата на стрес. Въпреки това, когато четете история цялото ви внимание се обръща към нея, като се потопите във всеки детайл, получавате нещо повече. На Ваша страна е факта, че ставате по-съсредоточени.