Oбещания с или без покритие

празните обещания, изпълними обещания

Навярно и ти като всички останали си даваш обещания, без покритие, всеки ден?!

Имаш редица обещания, кои „с“ и кои „без“ покритие. Всички те са някъде там в списъка ти с неизпълнени задачи!

Казваш си, че ще направиш това и онова, но уви дали от рутина, дали от претоварване и прегряване, дали от….

Ти, си знаеш какво. Но все не успяваш да промениш някои вредни и лоши навици.

Предлагаме ти 12 решения, да се справиш сега и завинаги с нерешителността си.

Време е да спреш с празните обещания!

Колкото и да не ти се вярва, има заместители на „полезните“ привички, към които може сам да се насочиш. Така по-лесно ще се наслаждаваш на живота.

Ето и тях, онези обещания, които могат да са в графата изпълнени:

Ще спра да пуша – не си го обещавай, ако не си започнала да се убеждаваш, колко много ти вреди този навик. Разучи, какви заплахи крие тютюнопушенето за сърцето, белите дробове и цялата кръвоносна система, кожата и красотата ти. Вредите могат и да те стреснат. Това може да е от полза за бързото вземане на кардинално решение – едно спазено обещание по-малко!

Ще пия повече вода – научи, какви са свойствата на водата и колко жизненоважна е тя за всяка част от тялото ти. Приемът на достатъчно минерална вода, пречиства пикочните пътища и ги предпазва от инфекции, стимулира устната кухина, чрез отделяне на слюнка, подобрява мозъчната активност и т.н.

Ще спортувам – ясно е, че и ти си един от многото, които обичат спорта, но им е трудно да започнат. Всъщност за всеки от нас са трудни първите няколко пъти. Така докато се навием да стигнем до фитнес залата или стадиона. Повярвай, след това сам ще се увериш как организмът ти се настройва и дори ставаш по-рано, за да изпълниш утринната аеробика, бягане, фитнес.

Още обещания, които могат да имат покритие!

Ще отида на лекар – казват, че интелигентен човек е този, които един път годишно посещава стоматолог, гинеколог и очен лекар. В много чужди страни (пример е Русия), децата, дори са възпитавани от ранна детска възраст на подобен режим. Ако у нас това не е традиция, то проумей го сам за себе си. Профилактиката е нужна, за да се избегнат бъдещи проблеми с така важните ти органи и части от тялото.

Ще закусвам сутрин – да напомняме ли, че закуската е най-важна! И ако не си се родил в Германия, където цари правилото: „Закуската изяж сам, обяда раздели с приятели, а вечерята дай на врага“, то поне сам намери отговор на въпроса: „защо, толкова много хора по света вярват, че закуската е така ценна за здравето“. Едва, ли половината Земно кълбо са в заблуда.

Ще мисля позитивно – научи се и превърни положителното мислене в навик. Изследвания показват, че оптимистите живеят с 12 години повече от песимистите.

И не забравяй за онези обещания за здравословен живот!

Ще се храня здравословно – замести бялата смърт от брашно и захар с плодове, зеленчуци, витамини, протеини и тук-там си доставяй удоволствие с черен шоколад. Сам ще се увериш, колко голям ефект може да има подобен начин на хранене.

Ще лягам навреме – ако си осигуряваш 8 часа сън ще се чувстваш като прероден. Най-нови изследвания показват и, че сънят в рамките на 6-7 часа  гарантира по-дълъг живот.

Ще се грижа повече за тялото си – грижи се всеки ден с по нещо за себе си. Така например вечер, преди лягане си осигурявай вана с ароматни масла, един път седмично ходи на масаж и т.н. Това може да са твоите ритуали за по-пълноценен живот.

Повярвай, че ако спазиш и една трета от списъка по горе с обещания, може да живееш много по-пълноценно!