Как да се предпазим от морска болест по време на круиз

круизи

Круизът е една от най-атрактивните възможности за почивка в света, но много хора се страхуват от морската болест, че дори не си позволяват да мислят.

Всъщност една седмица, прекарана на легло, няма да е забавна. Затова помислете над това:

Как да се предпазим от морска болест по време на круиз

круизи

И все пак може да се насладите на круиз на следващата ваканция ако следвайте съветите за предотвратяване на морската болест по време на круиз.

  1. Започнете от самия круиз. Проверете периода на отплаване и цялото пътуване. Дали предстои лошо време, особено ако сте нови пътуване. Не ходете в Карибите през есента и не правете за първи път трансатлантически круиз или обиколка по целия свят.
  2. Изберете голям круизен кораб. Съвременните плавателни съдове са предназначени да бъдат големи, плаващи курорти и успешно пренасят хиляди пътници до тяхното местоназначение. Като такива, те имат стабилизатори, включени в проекта, за да запази кораба. Дори ако няма стабилизатори, колкото по-голям е корабът, толкова по-малко е въздействието на вълните.
  3. Когато изучавате оформлението на кораба, поставете пръста си в центъра му. Резервирайте стая възможно най-близо до това място. Изберете кабина в центъра на кораба.
  4. Зареди с лекарства без рецепта и срещу гадене и повръщане, преди да се качи на борда. Много кораби осигуряват лекарства срещу морска болест, но само в случай, че имате собствен запас ще е много по-добре. Ако сте склонни към морска болест, вземете първата доза 30 минути, преди да се качите на кораба.
  5. Попитайте за скополамин за медицинската помощ. Това незабележимо лепкаво парче се носи точно зад ухото и ще предотврати морската болест средно за около 3 дни. Предлага се само по лекарско предписание и трябва да се приложи най-малко 8 часа преди отплаване.
  6. Бъдете постоянно ангажирани с нещо. Щом стъпите на борда на кораба, опитайте се да завладеете ума си с многото и различни дейности, които са на разположение по време на круиза.
  7. Разходка по палубата. Свежият въздух ще ви помогне добре и движението ще помогне на течността във вътрешното ухо да ви стабилизира и да се адаптирате към движението на кораба. Поддържайте вниманието си на хоризонта при ходене на палубата, това намалява замайването.