Как да изберем най-добрия лаптоп за студенти

Всеки студент има нужда от лаптоп. Таблетите са страхотни за водене на записки, но когато трябва да стигнете до някаква сериозна работа, само пълноправно PC може да направи онова, от което реално се нуждаете.

Вземете решение дали трябва да си купя един таблет или лаптоп. Задачата може да е леко трудна. Преди година-две се смяташе, че таблетите са устройства единствено за развлечение, а сега тяхното многообразие и функционалност, могат да отговорят на изискванията за всекиго.

Въпреки това, повечето хора все още предпочитат да притежават лаптоп и таблет, а не да правят компромис и да се стигне до ограничения.

Обемисти, твърде тежки с двупосочно ръчно управление навсякъде, това са възможностите и на таблета. Понякога може дори да бъде по-евтино да купувате отделни устройства, а други случаи с приличен бюджет може да имате лаптоп и таблет.

Как да си купите най-добрият лаптоп за студенти

При избора на лаптоп, важно е да се помисли за други фактори, освен само цена и размер на екрана. Това важни за най-добрата стойност за парите и означава разбиране на останалата част от спецификациите.

В избора на подходящ таблет може да започнете с разпределяне на бюджета лаптопи.

Тегло може да е проблем, ако ще го отнесете до всеки клас, така че да се стремите към два килограма или по-малко. Източници на захранване могат да добавят изненадващо количество от теглото. Добре е да се има предвид и, че колкото по-малко е теглото, толкова и батерията няма да издържи навсякъде.

Живот на батерията е друг фактор. Тя трябва да се зарежда повече от 12 часа, за да може да се разчита на нея, когато потрябва.

Процесорна мощ обикновено не е проблем, дори и в бюджетни лаптопи, така че освен ако трябва да сте взискателни към 3D или видео софтуер, няма нужда да се плаща допълнително за топ процесор.

Много лаптопи могат да минат без оптично устройство, за да се спести тегло, обем, цена и живота на батерията.

Внимание се обръща и на големината на екрана, както и на резолюцията му. Последната, колкото по-висока е толкова по-добре.

Интересни лаптопи и всички модели на най-нови технологии може да разгледате и онлайн, както и да поръчате в Интернет.