Как да изберем бельо за бъдещата майка

бельо за бременни

Питате се как се избира бельо за бъдещата майка?

С нарастване на корема на бъдещата майка, намирането на бельо и дрехи става все по-трудна задача. Не само формите се менят драстично, но и средствата все не са достатъчни за покупката на дрехи.

Притискане, запарване, дискомфорт и пристягане на цялото тяло може да доведе до редица други здравословни проблеми. Ето, защо изборът на дамско бельо за бременни и кърмачки е едно от нещата, които трябва да бъдат разгледани с приоритет.

Ето, какво казват и специалистите в избора на бельо за бъдещата майка:

Намирането на сутиен е предизвикателство – с покачване в месеците от бременността, задачата около намиране на подходящ сутиен става все по-сложна. Често дамите в това положение са споходени от усещането, че с всеки ден гърдите им са все по-уголемени. И докато всяка мечта си мечтае за уголемяване на бюста, то за бъдещата родилка, тези дни се превръщат в истински ад.

Специалистите съветват сутиените да бъдат избирани с поне един размер по-големи. В това число да се вземе под внимание както размера на чашките, така и обиколката на гръдния кош.

Много важно в избора на сутиена за бременната жена, оказват материалът и дизайна. Платът, от който трябва да е изработено бельото на бременната трябва да е 100% естествена материя, по възможност памук.

бельо за бременни

Последният създава естествено покритие и удобство, независимо от сезона. Наред с това естествените материи не предизвикват алергии, не се свиват или разтягат след изпиране и са устойчиви на многократно третиране.

Важност има и дизайна. Едва ли в напреднала бременност ще ви е до сексапилни модели от дантела. Този материал, създава дискомфорт на кожата, а предвид и факта, че гърдите непрестанно растат, а дантелата в повечето случаи е от неразтеглив материал, то най-добрият вариант е напълно да се откажете от нея. От голямо значение в избора на сутиени за бременни е разтегливостта на материала. Такъв ще намали риска от образуване на мастит в бъдеще и ще осигури добра поддръжка на бюста.

Изборът на долно бельо – боксери и бикини за бременни са удачен вариант за всяка бъдеща майка. Те създават комфорт, гъвкавост и сигурност във всеки момент.

Дамско боди за бременни – изберете от тези модели, които предлагат свобода на движенията, прилягат удобно по тялото и се грижат максимално за комфорта на кожата.

Изборът на клин – една от най-практичните и удобни дрехи по време на бременността е клинът. Той може да се носи, както самостоятелно, така и в съчетание с туники, дамски топ, рокли, поли. Естествените материи и еластичността на клиновете също имат водеща роля.

За повече самочувствие и по-голямо удобство по време на най-важните месеци от бременността и кърменето, доверете се на висококачественото дамско бельо.