Аромати за различните стаи

Аромотерапия в дома, Аромати за различните стаи

Знаете ли, че различните аромати могат да доставят голяма доза настроение. Те са навсякъде около нас, а за да приповдигнат духа и тялото се използват и като аромотерапия в домашната обстановка.

Ако искате да декорирате дома си с аромати, не забравяйте, че всяка зона включва използването на определен вид масла.

Етерични масла за антре

Всяка домакиня мечтае за това когато идват гости да останат опиянени и приятно впечатлени от ароматите на дома. Това прави обстановката гостоприемна и създава подкрепяща атмосфера от вратата. Създаването на подходяща атмосфера може да се постигне с аромати като кедър, бор, бергамот, портокал, лавандула и лимон. Ако в къщата ви не прониква много приятни миризми, това объркване може да се избегне, с аромати от бор и цитрусови плодове.

Етерични масла за хола

Атмосферата в това помещение често допринася положителен или отрицателни резултати. Ако очаквате непознати хора, може д ги накарате да се чувстват като у дома си, като използвате аромати на роза, лавандула, сандалово дърво, лимон, иланг-иланг, мандарина. Отстраняването на бактерии и прах може да стане с помощта на градински чай, чаено дърво, ела или здравец.

Често тези микроби живеят в къщи с котки, кучета и други животни. За да се неутрализира миризмата от четириноги приятели, обърнете внимание на вкусове с розмарин, лимон, лавандула, здравец: те напълно премахват тези видове миризми. Научете за фирма по почистване на мазета и тавани от тук: http://smetishte.com/pochistvane-mazeta-tavani-izvozvane-smetishte.

Какви етерични масла да изберете за спалнята?

В спалнята, ако искате да създадете атмосфера, подходящ за почивка и релаксация и да се възстанови захранването ви след тежък работен ден, то аромати на роза, нероли, иланг-иланг, портокал, сандалово дърво и здравец ще ви накарат да се потопите в царството на Морфей. Разбира се, въздухът в спалнята трябва да бъде специален, чист и приятен. За да се справите с тази задача, няколко капки етерично масло добавени към чаршафите, които се съхраняват в чекмедже или да попаднат, върху плат възглавници или одеяла.

Атмосфера за работна среда

Тя не винаги офис, може да е отделна стая. Дори и в хола, може да изберете зона, която в момента ще бъде вашето работно място. За това ще помагат серия от етерични масла – мента, лавандула, лимон, розмарин, жасмин. Офиса е място, където имате нужда от допълнително фокусиране. Важно е също така да се премахне умората и да се зареди с положителна енергия. Това е фирма по почистване на дворове: http://fori.eu/pochistvane-dvorove-chicho-fori.

За проучване, в което е инсталирана компютърна техника, подходящи ароматни масла от лимонова трева, джинджифил и жасмин. Повишаване на тонуса и помогне тласък на етерични масла от роза, нероли, мандарина, жасмин, бергамот.

Аромати за кухня

Иронично, но не всяка кухня може да има благоуханни аромати на прясно изпечени стоки, които изпълват въздуха с приятен аромат. Дори обратното, в кухните ни често мирише на гозби, прегоряло, мазнини, кисело. За кухнята, можете да използвате лимон или аромат на евкалипт, мента, здравец, портокал и розмарин. За да създадете уютна атмосфера, дори може да освежите прибори, покривки, кърпи и гъби за миене на съдове. Сменяйте често гъби  кърпи като накисвате в етерични масла. Разтворете във вода, аромати и след това накиснете в продължение на няколко минути.

Етерични масла за баня

Дезинфекцирайте и обезмирисете въздуха. Етерични масла от здравец, чаено дърво, евкалипт, лимон, лавандула и розмарин ще отстранят причинителите на неприятните миризми. В допълнение, масло от чаено дърво помага за премахване на миризма от мухъл. Ето и фирма за извозване на отпадъци от бита: http://xn--80aa7ac7b.bg/%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D0%B7%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D1%82%D0%BF%D0%B0%D0%B4%D1%8A%D1%86%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82.