9 ценни за здравето храни

здравето храни

Знаеш ли, кои са полезните за здравето храни?

Знаеш ли, че шоколадът, наред с още куп храни, които смяташ за забранени е така полезен, както не си и предполагала, затова и здравето храни са така важни за теб?!

Предлагаме ти 9 научни открития, които изследователи преоткриват всяка година. Интересното е, че блудкавите и здравословни храни са онези, които най-често не са ни вкисни и именно затова избрахме да поговорим в настоящата тема.

Световна конспирация срещу любимите изкушения заработи, а какви са техните най-ново доказателства, предстои да научим:

За спанака

Всички знаем от детското филмче, кой е Попай Моряка и защо е така силен. Е, сега е момента и ти да включиш в менюто си така безценната храна. Тя ще допринесе за тонус в костната система, много витамини, сред които К и качество на кръвта.

Банани

Те са изключително полезни за хората страдащи от сърдечни проблеми и конкретно, високо кръвно налягане. Дори да има странични действия, изследователите в САЩ смеят да твърдят, че са все полезни.

Пълнозърнест хляб

Обещава нормални телесни килограми. Полезният хляб спомага за борбата с камъни в жлъчката, а редовната му консумация се бори срещу гадене, запек и газове.

Стафиди

Допринасят за добрия зъбен статус. Те съдържат състав, който заздравява зъбния емайл и обратно на повечето твърдения, това сладко не вреди, а помага на бляскавата усмивка.

Сьомга

В нея има огромни количества витамин Е, а той прави кожата невероятна, гладка, нежна и красива. Сьомгата съдържа протеини и мастни киселини.

Соя

Всички сме чували, че цинкът прави косата здрава, но не всички сме запознати, че в соята има много от него. Изследвания доказали, че редовния прием на соя заздравява косата, спира косопада и усилва растежа.

Шоколад

Съдържа флавоноиди, които благоприятстват действията на сърцето. И не само защото е много вкусен, с шоколад може да спечелим нечие сърце, а заради какаовото изкушение, на което никой не може ад устои.

Моркови

Немски учени доказали, че 30 гр. Консумация на моркови дневно, може да предотврати слънчевите изгаряния. Морковът е богат на витамин А и Е и спомага и зрението.

Яйца

В жълтъка на яйцето се съдържа лутеин, който помага на организма повече от всяка друга храна. Яйцата, са изключително полезни за зрението. Освен това в едно яйце има само 70 калории, а сред тях са микс от протеини, витамини и минерали.

Здравословно хранене има за жени на всяка възраст. Винаги може да сте информирани. Може да започнете със здравословно хранене за лейди на 50+.