9 храни, които причиняват неприятна миризма в тялото

неприятни миризми в тялото

Неприятната миризма на тялото е в резултат съвместно действие от потните жлези, кожата и бактериалната активност.

Този процес има склонност да предизвика хормонални или метаболитни нарушения, но може също да бъде причинен от някои видове заболявания или прием на някои лекарства.

Какво причинява неприятна миризма в тялото?

Много хора смятат, че потта е причина за неприятна миризма на тялото.

Истината е, че тя може да предизвика много микроби, мръсотия и комбинация от определени храни към вашата диета.

Последното може да се промени стойността на рН на тялото, което води до прекомерни нива на киселинност. Те от своя страна правят трудни за премахване токсините, което води до неприятни миризми.

Освен това някои храни съдържат силни вещества, които се отделят, чрез пот и могат да причинят лош дъх.

Знаете ли, за какво става въпрос и как се причинява неприятна миризма в тялото?

Предлагаме ви списък с 9 храни, които причиняват неприятна миризма в тялото:

  1. Чесън.

Има много хора, които избягват чесъна, заради силната миризма, която се задържа в продължение на няколко часа.

Към това, ако добавим летливите серни съединения в чесъна, които при отделяне на пот миришат лошо. Това вещество абсорбира белите ви дробове и попада в кръвта след храносмилането, поради това, в резултат от дишането и кожата се излъчва неприятна миризма.

  1. Рафинирана захар.

Бонбони и всякакви продукти, произведени от рафинирана захар, могат да причинят промени в нивата киселинност на тялото. Те могат да променят температурата и да причинят неприятен мирис в тялото.

Бактериите ядат сладко, чрез прекомерното им възпроизвеждане. Така също ще забележите ускорена ферментация и силна миризма.

  1. Подправки.

Подправките и по-специално къри и кимион, причиняват лош дъх и телесна миризма. Когато ги консумираме, предизвикват серни газове, които се усвояват на изхода при порите.

Въпреки че се абсорбират правилно от тялото, понякога остават в кръвта, за да бъдат освободени по-късно.

Те също са провокатори на неприятна миризма на тялото:

  1. Хидрогенирани масла.

Хидрогенираните масла са тези, които се използват за производство на нездравословни пържени храни и сладкиши.

Те не само са основната причина за затлъстяването, но и са свързани с неприятна миризма на тялото.

Този тип мазнини правят храносмилането трудно, взаимодействащо негативно с други храни, които се обработват в червата.

  1. Свинско месо.

Пастети, колбаси, бекон и други продукти от свинско месо могат да повишат нивото на киселинност на стомаха и да причинят газове.

Те се разграждат бавно в храносмилателната система, поради високото съдържание на мазнини и химикали. Те унищожават вашия метаболизъм и провокират образуването на токсини.

  1. Червено месо.

Протеините, съдържащи се в червеното месо са трудно смилаеми за тялото, защото могат да останат в червата в продължение на дни. Това увеличава шанса за ферментация и появата на неприятна миризма от тялото.

Хората, които ядат по-малко порции червено месо седмично, имат по-слабо миришеща пот от тези, които я ядат редовно.

В допълнение, намаляване количеството червено месо в храната, спомага за избягване на газове, възпаление в коремната кухина и запек.

Нека не пренебрегваме и здравословни и не дотам причинители на неприятна миризма на тялото:
  1. Аспержи.

Въпреки факта, че е много здравословна храна, аспержите могат да причинят силна кисела миризма в урината чрез естествено разграждане в организма.

Този ефект се наблюдава само при някои хора, които имат генетично предразположение да произвеждат и възприемат определени миризми.

  1. Алкохолни напитки.

Хората, които пият прекомерно, имат неприятна миризма на кожата и дишане. Човешкото тяло третира алкохола като токсини, така че черният дроб е отговорен за неговия метаболизъм.

Почти 90% се превръщат в оцетна киселина – нетоксично вещество, което се отделя от организма заедно с други излишни течности и соли.

Останалото, което остава в кръвта, се отстранява през белите дробове чрез нормално дишане или през порите на кожата под формата на пот.

  1. Лук.

Бактериите разрушават съдържащите се в лука сяра и аминокиселини, които генерират миризливи летливи вещества. Последните са сероводород, метил меркаптан и диметил сулфид.

Тези серни съединения се абсорбират в кръвта и достигат до устата, стомаха, червата и черния дроб. Те се транспортират до белите дробове, където, ако се натрупват в големи количества, създават силна миризма, при издишване.

Ако имате неприятна миризма в тялото, въпреки добрата хигиена и доброто здраве, възможно е някои от храните да са виновни.

Опитайте се да намалите потреблението им!