9 стъпки към успех…

9 стъпки към успех

За да научите някои стъпки към успех, припомнете си този цитат на известния Хенри Торо гласи: „Върви уверено в посоката на мечтите си. Живей живота, който си представяш. Ако успееш да опростиш живота си и законите на Вселената всичко ще бъде по-просто“.

9 стъпки към успех, във всеки аспект на живота

И това въпреки, че често има фактори, които не зависят от нас самите. Те могат да повлияят на самочувствието ни и да са изцяло извън нашия контрол. Това често ни кара да бъдем склонни да усложним нещата и да се съсредоточим върху лошото, а не към доброто.

Кои са тези стъпки към успеха за всеки аспект от живота

Всичко това не отнема много, за да обърне нещата в своя полза и да признаем, че сме изгради по-голямо доверие. С оглед на това, избрахме да се насочим към 9 лесни стъпки, за да се чувствате по-уверени днес и сега:

Усмивката

Когато се усмихвате другите са по-склонни да се усмихнат на вас. Защо ли е така? Защото щастието е заразно. Когато се усмихвате, хората автоматично си мислят, че притежават положителни качества като доверие, загриженост и интелигентност.

Блокиране на негативното

Ако е така лесно, както да размахваш магическа пръчка и да сложиш край на негативните мисли, може би всички щяха да се редят на опашка. Всеки път, когато мислите, че нещо е твърде трудно или сте се отказали от възможността да го направите, спрете се. Заменете отрицателното бърборене с нещо положително.

Големият сън

Както се казва в цитата: „Ако не можеш да спреш мислиш за лошото, поне се стреми към повече работа“. Колкото по-ангажиран е човек, толкова по-малко мисли за лошите неща, а за да работи пълноценно му е важен и качественият сън.

Помагайте на другите

Няма нищо по-приятно от това да помагаш на другите и получаваш благодарност знаейки, че си част от желания успех. Носейки щастие и дарявайки помощ на околните, няма как да не се почувствате по-пълноценни и успешни.

Мисли позитивно

Когато се чувствате добре по начина, който изглеждате сте и по по-уверени. Упражнение тази роля и се чувствайте по този начин в началото и само мислено, а след това и физически.

Въоръжи се с търпение

Тук важи индийската мъдрост:

„…Боже, дай ми търпение, да преживея това, което не мога…“.

Изграждане и култивиране на самодисциплина е пътят към успеха за всеки.

Попивайте информация

Винаги търсете нови източници за свежа информация. Може да започнете с тези 5 навика на изключително успешните хора.

Така ще постигнете голям успех, не само в професионалната кариера, но и в личен план. Бъдете като „гъба“, която попива всяка „капка“ вода наоколо.

Важна е правилната стойка – проумейте го!

Дори някой насреща да не ви изглежда много умен, само начинът му на седене, стоене, поведение може да покаже, колко уверен е той. В това число обърнете внимание и на контакта с очите. Изследвания показват, че хората, които практикуват добра стойка имат повече доверие в своите мисли и действия от тези, чиито движения са летаргични.

Стартирайте бутона „Промяна“

Докато работите по „проекта“ на вашата голяма мечта може да направите усилие да промените нещо, малко в живота си. Дори идеята за нов интериор, нова покупка или ръчно изделие може да внесе голяма доза щастие и позитивизъм в живота ви.