8 болезнени истини за живота

8 болезнени истини за живота

Кои са онези истини за живота, които не знаеш?

С какво могат тези истини за живота да те изненадат или да преобърнат съществуването ти…

Знаеш ли, как можеш да чуеш нещо, сто пъти по стотици различни начини, преди истината трайно да се е настанила в теб?!

Предлагаме ти 8 болезнени истини за живота, заедно с цялата му мъдрст, за които може би вече си чувал… И може би по някаква причина, те не са били ясно разбрани:

Средната човешка продължителност на живот е относително кратка

Знаем, дълбоко в себе си, че животът е кратък и че смъртта ще се случи на всеки от нас. Ето, защо, трябва всеки да си живее живота днес и сега. Не пренебрегвайте смъртта, но и не се плашете от нея. Тя е поредния етап от всичко, през който трябва да преминем.

Твоят живот е само твой!

Останалите могат да ви убедят, но те не могат да вземат решение вместо вас. Следвайте интуицията и желанията си, и не се плашете да рискувате. Ако ви е писано да имате един скок, то направете го сега, за да не е късно утре.

Да бъдеш зает не значи продуктивен!

Всеки от нас има луди граници за норма на работа и много малко са онези, които могат да си позволят да почиват и да се радват на живота. Да бъдеш постоянно зает не винаги значи да си продуктивен. Дайте си равносметка, дали това е, което желаете от себе си и дали живеете целенасочено.

Винаги, преди успеха идва неуспех!

Повечето грешки са неизбежни. Научете се да си прощавате сами на себе си. Не забравяйте, че винаги в живота следват възходи и падения и ако сега сте в ниското, то неминуемо следва изкачване на поредния връх. Тук е и мястото да се сетим за мъдрата поговорка: „Когато видиш лошо – Не плаши се! Когато видиш добро – Не радвай се“.

Мислете и действайте!

Това са 2 различни неща. Успехът никога не идва от само себе си, ако не си го „повикал“. Но тук не става дума, за приказката за „Неволята“, където гласът ви може да е като глас в пустиня, а за това да запретнете ръкави и сами да се потрудите за личния успех.

Не е нужно да се чакаш извинение и прошка!

Животът става много по-лесно, когато се научиш да приеме всички извинения. Ключът е да си благодарен за всеки опит, независимо дали е съпроводен с положителен или отрицателен отзвук.

Някои хора са просто грешен избор за теб – има хора и хора!

И ако в живота ти има такива, които при всяка среща те карат по малко да се чувстваш нещастен, непълноценен, некачествен, то време е да ги забравиш, независимо, каква е връзката ти с тях. Тук важи и правилото, че:

„С какъвто се събереш, такъв ставаш!“

… но ако човека на среща действа единствено с това да те потиска, подценява, обижда и наранява, то той няма място в живота ти.

Всичко се променя във всяка секунда!

Никой не може да каже, какво ще следва утре. Човек никога не знае. Нещата се променят, често дори спонтанно. Хората и обстоятелства, идват и си отиват. Животът не спира за никого. Той се движи бързо и се прелива в хаос всеки ден. Така че, когато животът е хубав, наслаждавайте му се. Не се оглеждай за нещо по-добро на всяка секунда. Щастието никога не идва при тези, които не го ценят, докато го притежават.