7 техники да си по-тактична

техники да си по-тактична

Коя идея ти се нрави повече, да побягаш на лентата във фитнеса 10 км., да биеш боксовата круша 30 минути или да кажеш на колежката си, че този панталон се врязва в дупето и никак не стои добре, дали владееш техники да си по-тактична …

7 техники да си по-тактична

Навярно и ти си от онези момичета, които се притесняват от някои неща, но понякога истината, казана по деликатен начин си има своята висока стойност. За да не се получава така, че да се чувстваш неловко, предлагам ти да научиш няколко техник дадени от специалистите. Ето и тях:

Къде се крие проблемът

Много пъти проблемът е далече по различен. Това, че се хващаме за дребни неща е само поредният повод за скандал, който за жалост не оправя първопричината. Най-добре помисли, от къде идва всичко и как би могло да се реши без много жертви.

Успокой се

Преди да си се нахвърлила на някои с куп обвинения, без покритие, първо събери достатъчно аргументи. Свидетели, доказателства, факти ще ти помогнат да си по уравновесена и убедителна по време на разговора.

Не на двоумението

Колкото повече отлагаш нещо, толкова по-лошо за теб. Научи се, че един проблем не се лекува с мълчание. Това става само, когато двете страни седнат и изяснят нещата.

Избягвай разговори от типа на …

Запази неутралитет, когато приятел ти започне да се жалва от работата си. Само кимвай с глава в знак на съпричастност. Запази хладнокръвие и докато приятелката ти се жалва, че е изоставена. Ако сега кажеш, колко много не харесваш бившия й, а утре отново се съберат, не очаквай да те поканят някъде заедно.

Не задавай неудобен въпрос на познатия или колегата дали е от другата страна. В случай, че те харесва, ще го обидиш много, а може просто поведението да си му е такова. Не е нужно и да казваш на шефа с, че си търсиш нова работа, дори тайничко и двамата да знаете, че е така.

Мисли за бъдещето не само за мига

Едва ли, ще се почувстваш по-добре ако си признаеш, че колегата в службата ти прави свалки. Или, че барманът те заглежда или, че приятеля му си пада по теб. Всъщност с подобни разкрития, най-малко да си навлечеш строг „надзор“, а едва ли някому ще е приятно подобно следене.