7 съвета за използване езика на тялото

езика на тялото

Знаете ли как да използвате езика на тялото

Естеството и способността да четем езика на тялото е присъща на нас хората. Правим това на подсъзнателно ниво. Въпреки това, само някои от нас смятат, че езикът на изражението и жестовете на лицето може да се използва в наша полза. Това помага много на хората.

Ето 8 съвета за използване на езика на тялото

  1. Изберете силна поза

Сами със себе си, може да опитате силна хиперболична стойка. Изправете се като супермен, сложете ръце на бедрата си, заемете стабилна позиция, усетете силата на тялото си. Това ще ви помогне да станете по-уверени в себе си.

Не забравяйте за положението на тялото и в момента, когато сте сред хората. Не се навеждайте, не стискайте – това ви прави напрегнати. Разперете рамене, не кръстосвайте ръцете и краката си: дръжте ги малко на разстояние, така че другият човек да види, че сте отпуснати. Колкото повече място заемате (с позата и жестовете си), толкова по-силно изглеждате пред другите.

  1. Не забравяйте за жестовете

Когато говорите пред обществеността, жестовете са много важни. Зависи от това как слушателите възприемат информацията. Всичко това трябва да е в умереност. Наблюдавайте професионалните говорители, обърнете внимание на това как използват езика на тялото. Благодарение на умерените жестове публиката ще ви се довери. За вас ще е по-лесно да съберете мислите си, ако си помагате с ръце.

Огледайте жестовете на човека, с когото разговаряте. Така, той ще разбере, че ​​сте идеално разположени към него. Само не прекалявайте!

  1. В трудна ситуация се усмихвайте

Едно намръщено, гневно изражение изпраща сигнал до мозъка, че това, което правите, е неудобно. Усмихнете се! Освен че ви кара да се чувствате по-добре, усмивката може да развесели и другите. В комбинация с правилните жестове, това ще помогне да се постигне местоположението на хората. Истинска усмивка и лекото кимане на глава ще сигнализират на събеседника ви, че сте съгласни с него и ще подкрепите неговото мнение.

  1. Не ескалирайте в ситуацията по време на конфликта

Когато застанете с човек лице в лице, това създава допълнително напрежение между вас. Ако искате да намалите степента на конфликт, тогава застанете до човека под ъгъл от 45 градуса (като поддържате контакт с очите ). Когато сте с човек един до друг, това сигнализира за вашата увереност в него. Не очаквате заплаха от него.

  1. Бъдете по-енергични

Инвестирайте повече енергия в действията си, свържете езика на тялото. Покажете своята страст и ентусиазъм, поемете инициативата в общуването. Помнете, обаче: всичко трябва да е в умереност. Не повишавайте глас или крайните изречения с възклицателна интонация. Не говорете бързо и не мигайте твърде често. Неприятността може да не предизвиква интерес към разговора, а вашата нервност.

Езикът на тялото казва още:

  1. Използвайте предмети

Когато хората седят с кръстосани ръце или с наведена глава напред, те създават впечатление, че се защитават от атака. За да поправите това, заемете по-отворена поза. Опитайте да взаимодействате с човека, чрез обекти. Прекарайте чаша вода или нещо, което ще е подходящо – това ще накара събеседникът ви да ви гледа като през огледало и така може да намалите съпротивлението.

Ако говорите с група, тогава задавайте въпроси, на които трябва по някакъв начин да отговорите, например, като повдигнете ръка. Намерете начин да накарате човек да се изправи и отвори. Това ще облекчи стреса и ще накара другите да се отпуснат.

  1. Работете над контакта с очите

Контактът с очите е важен, но не е лесно да се поддържа, когато трябва да мислите, чрез думите на събеседника и да намерите отговора. Мнозина започват да говорят, докато гледат някъде отстрани и възстановяват контакта с очите само, когато завършат мисълта си.

Направете друго: ако трябва да помислите, преди да отговорите, след това погледнете встрани, съберете мислите си. След това възстановете зрителния контакт и започнете да говорите. Така вашите думи ще имат по-голям ефект, защото са подкрепени от вашия уверен поглед.